maandag 22 juli 2024
spot_img

Haardonatie

“Yes, het is gelukt, mijn haar kan geknipt”, zegt Maja de Haan enthousiast vanuit de kappersstoel van kapsalon Loraine in Andijk. Esther maakt 2 staarten van het lange haar en meet met een meetlat de vereiste lengte van 30cm af. Daarna vlecht ze het haar en zet ze er vakkundig de schaar in.

Bijna 2 jaar geleden besloot Maja om haar grijze haar te laten groeien om het te kunnen doneren. Jonge meisjes met lange lokken doneerden hun lange haren aan “Stichting haarwensen”, die gratis haarwerken schonk aan kinderen die (tijdelijk) kaal werden. Het werd een groot succes.

Natuurhaar
Vriendinnen, waarvan het haar inmiddels grijs geworden was en die door de chemo kuren kaal werden, vertelden haar dat het moeilijk was om aan een pruik of haarstuk van grijs natuurhaar te komen. Er was een grote vraag naar grijs haar. Dat was het begin van haar missie.

Vereiste lengte
Het duurde bijna 2 jaar voor de vereiste minimumlengte van 30 cm bereikt was. Om een beetje toonbaar te blijven was ze in de weer met haarklemmen en speldjes. Mooie lange krullen maken met een krultang was een opgave en zakte snel weer uit in het zware haar. Elastiekjes werden haar beste maatjes. Een staart vanachter of opzij lukt altijd.

Met trots laat ze haar vlechten zien. Ze gaan over een paar dagen in een grote envelop per post naar de Nederlandse Haarstichting.

De nieuwe coupe. Foto aangeleverd

We maken nog wat foto’s en Esther gaat aan de slag om een mooi model van Maja’s overgebleven haar te maken.

Op Facebook kreeg ze op haar geposte foto’s veel lieve reacties en ze beantwoordt deze met “Dank voor alle lieve reacties. Ik hoop op veel volgers. Het is een leuk proces voor een goed doel en een kwestie van “volhouden met een glimlach”. Ook als je afgeknipte staart of vlecht al lang in de kast ligt kun je hem doneren.

Alle informatie vind je op www.haarstichting.nl en www.haarwensen.nl.
Maja is trots dat ze het volgehouden heeft en blij met het mooie korte kapsel dat Esther van kapsalon Loraine in Andijk gemaakt heeft. Meisjes en tieners doneren al vaak hun haar, nu de “grijze dames” nog.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen