woensdag 24 april 2024
spot_img

Han van Beek eerste kampioen in 2020 !!

Op de eerste clubmiddag/avond van kolfclub Onder Ons werd er meteen al gestreden om het 1 ste kampioenschap in 2020. Deze keer werd er gespeeld om het Winter- kampioenschap. Om de spelers in de verschillende klassen een gelijke kans te geven, bestaat er in het kolven een voorgifte regeling. Dit houdt in, dat er per klasse verschil 3 punten worden gegeven.

Hierdoor hebben de mindere kolvers min of meer gelijke kansen in een wedstrijd en zijn de “supers” niet op voorhand winnaar. Zo ook deze keer.

Han kolft sinds z’n terugkeer in Andijk weer bij onze club en is dus als 4 de klasser actief.

‘s Middags waren er al mooie resultaten neergezet. Good old Rinus Maas ( inmiddels 92 jaar !! ) en Gerard Overmars sloegen allebei 96 punten. Zij werden hiermee uiteindelijk gedeeld derde in dit Winterkampioenschap. Bij de avondkolvers waren er namelijk slechts twee spelers, die een betere uitslag wisten te slaan. Dirk Spijker sloeg zonder voorgift 98 punten. Han legde 2 mooie partijen op de baan, waarbij hij niet eens zijn gehele voorgift mocht gebruiken om op 102 punten te eindigen. (voorgift stopt bij 51 punten )

Hiermee werd Han de eerste kampioen in het nieuwe jaar. Ongetwijfeld volgen er nog een aantal bij de volgende seizoenkampioenschappen.

Ook bij ons clubkampioenschap op 1 februari a.s. voorafgaande aan onze ledenvergadering zal er een kampioen uit de strijd komen. Daarnaast houden we gedurende het jaar een competitie over 6 wedstrijddagen. Uiteraard nemen onze leden ook deel aan de beide Bondskampioen – schappen en in het verleden is gebleken, dat dit ook voor Onder Ons kampioenen kan opleveren.

Mocht u het kolven ook eens willen beoefenen, kom het proberen op de woensdag in Cultura!

 

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen