woensdag 24 april 2024
spot_img

Handballen: het leukste dat er is!

De jonge meiden van Sporting Andijk afdeling Handbal genieten van hun spel. Het is een combinatie van snelheid, techniek en tactiek. Samenwerken en vooral plezier hebben. “Er is niks leuker dan handbal,” klinkt eensgezind.

De afdeling Handbal bij Sporting Andijk is niet groot en dat maakt het tot een gezellige club waar persoonlijke aandacht is en een leuke saamhorigheid hangt. “We doen het hier echt met elkaar,” aldus één van de vrijwilligers.

Nederlands Team
Handbal wordt de laatste tijd weer steeds populairder. Dat het Nederlands Team zo goed presteert help daar zeker bij. Toch zijn er meer voordelen aan deze sport. “We kunnen buiten terecht op het veld bij de club zelf aan de Kleingouw. Maar handbal kan ook binnen. We spelen dus het hele jaar door.

Trainen en competitie
Twee maal in de week wordt er getraind onder leiding van enthousiaste trainers. Op dinsdag staat de techniek een beetje meer in de ‘spotlight’ en op vrijdag krijgt de conditie een extra ‘boost’. “In het weekend spelen we de wedstrijden van de competitie. Even lekker ballen tegen een ander team en kijken of al het geleerde in de praktijk gebracht kan worden. Winnen is natuurlijk hartstikke leuk, maar lol in het spel is nog veel belangrijker!”

Kom erbij!
Handballen kan al vanaf een leeftijd van ongeveer 6 jaar. Je kunt er zo lang mee doorgaan als je zelf wilt, want er zijn ook seniorenteams. Bij de jongste teams, de E en D- pupillen kan de club extra versterking gebruiken. “We hebben nu precies genoeg spelers, maar bij ziekte of een blessure hebben we dus meteen een probleem. Het zou leuk zijn als we een paar nieuwe talentjes er bij zouden kunnen krijgen. Handballen: iedereen kan het leren en we helpen je graag. Dus ook als je het nog nooit gedaan hebt? Kom eens meedoen. De eerste lessen zijn uiteraard gratis, zodat je even kunt ervaren hoe leuk handbal is.”

Meedoen is gratis
Omdat je pas weet of je het leuk vindt om deze sport te beoefenen als je het eens geprobeerd hebt, geeft de club regelmatig bijzondere trainingen, clinics en ben je ook gewoon welkom op de reguliere training om eens mee te doen. Wel is het handig als je je vooraf even aanmeldt. Dat kan met een e-mailtje aan andijk@handbal.nl. Je bent van harte welkom!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen