dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Handbalverenigingen slaan handen ineen voor jongenshandbal

Handbal is een snelle en fysieke sport waar veel doelpunten vallen. Het is niet alleen fantastisch om naar te kijken, maar vooral om te doen! In Noord-holland is handbal erg populair, maar het aantal handballende jongens en mannen neemt steeds verder af. Een goede reden voor de handbalverenigingen in de regio om de handen ineen te slaan en er samen voor te zorgen dat handbal ook populair wordt onder jongens.

Het Nederlands Handbal Verbond en Team Sportservice hebben verschillende handbalverenigingen in West Friesland bij elkaar gebracht om samen een plan te bedenken hoe we handballende jongens kunnen behouden en nieuwe jongens kunnen aantrekken.

Handbalverenigingen Hauwert, VVW, Spartanen, Blokker, Westfriezen, SEW en DTS hebben de koppen bij elkaar gestoken om zich hiervoor samen sterk te maken. Uit dit samenwerkingsverband kwam als eerste prioriteit om ervoor te zorgen dat jongens enthousiast worden over handbal. Met de zeven handbalverenigingen is er gelijk actie ondernomen en is er een mooi evenement uit voortgekomen:

Zaterdag 6 juli wordt er een gratis handbalclinic met aansluitend een toernooi georganiseerd voor jongens in de leeftijd 9 t/m 15 jaar. Dit evenement zal plaatsvinden om 14 uur op de Westrand in Wervershoof. Dit is zowel voor jongens die al op handbal zitten als voor jongens die nog nooit het spel hebben gespeeld. Het zal een leuke en sportieve middag worden waarbij aandacht wordt besteed aan techniek, snelheid en kracht.

Hierbij is de eerste stap gezet om jongenshandbal weer op de kaart te zetten en we hopen dat er meerdere handbalverenigingen zullen aansluiten bij dit samenwerkingsverband.

Informatie
Wil jij meedoen met de handbalclinic en toernooi op 6 juli, dan kun je je aanmelden via westfriesland@handbalhelden.nl.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen