vrijdag 24 mei 2024
spot_img

Hannie Bakker: kampioen van kolfclub “De Vrouwenkliek”

Op laatste competitiedag, 30 mei jl., is weer fanatiek gestreden om de kolfkampioen van Andijk te worden.

Na de koffie met gebak gingen om vier uur 14 dames enthousiast van start en werd er tot etenstijd fanatiek gekolfd. Na het nuttige van een voortreffelijke broodmaaltijd in ons clubonderkomen “Cultura” werd de onderlinge strijd weer voortgezet.

Spanning was er deze avond voldoende, want na de eerste 10 slagen waren er nog zeker 6 dames die in aanmerking kwamen om kampioen te worden. Maar het gevaar kwam onder andere van een wat lager geplaatste. Zo stond Nel Kreuk bij start van de finale op een gedeelde 8e plaats maar door een prachtige serie van 47 punten werd zij uiteindelijk 3e. Voor de plaatsen 1 en 2 was het heel spannend. Bij Lucia van de Klashorst en Hannie Bakker was het verschil slechts 1 punt. Na de laatste 5 slagen eindigden zij gelijk, zodat een barrage de doorslag moest geven. Hannie, zoals altijd kan zij goed met spanning omgaan, wist deze uiteindelijk overtuigend te winnen.

Na het uitreiken van de beker en het overhandigen van de bloemen zijn de dames uitbundig gefeliciteerd. De beker winnen is natuurlijk het allermooiste, maar er zijn ook dames die tevreden zijn met de mooie prijzen voor de 2e en 3e plaats. De prachtige plantenbakken zijn ook dit jaar weer gekocht bij en gesponsord door tuincentrum Boeder in Andijk.

Marry Boon, secretaris kolfclub “de Vrouwenkliek”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen