dinsdag 16 april 2024
spot_img

Happy Dog Maspalomas kan uw hulp goed gebruiken

De kleine non profit stichting, Happy Dog Maspalomas Animal Rescue (HDM) zet zich in voor kansloze- en kansarme honden op het eiland Gran Canaria. Voor de verzorging van de honden is veel inzet en geld nodig. Een van de middelen hiertoe is de veiling op facebook waarvan de opbrengst gaat naar deze honden. “Juist nu winkels door de verplichte sluiting met goederen blijven zitten, die na de heropening niet meer verkocht gaan worden, doen wij een beroep op u. Ook particulieren die van hun werkgever een kerstpakket ontvangen waarin wellicht iets zit wat ze niet gaan gebruiken? Denkt u alstublieft aan ons,” klinkt de oproep van Jacinta Havers.

“De artikelen die anders misschien weggegooid worden, hebben voor ons een grote waarde. We plaatsen ze op een veiling (of na de lockdown in een tombola op een van de evenementen van HDM) en de inkomsten gaan direct naar de zorg voor de hondjes. U denkt misschien, wat is één kaars waard, maar samen zijn we sterk. Vele kleine beetjes, maken een groot verschil.”

Podenco’s in nood
“De Podenco’s waar wij –ikzelf en mijn man Eric Havers- ons voor inzetten, zijn honden die zijn afgedankt door de jagers, met alle gevolgen van dien. Ze zijn geen warm thuis gewend, zijn ondervoed en worden aan hun lot overgelaten omdat ze niet voldoen of niet meer bruikbaar zijn voor de jacht. Het zijn geen aangename plaatjes en verhalen, maar het is de trieste waarheid,” zo vertelt Jacinta.

Eigen foto

Kleinschalig project
Op Gran Canaria is een kleinschalige rescue, die onder de bezielende leiding van een Nederlandse hondenliefhebber deze dieren opvangt en waar nodig medische zorg verleent. De honden worden ook uitgekocht uit de dodingsstations die de honden laten inslapen. Daarvoor is geld nodig, heel veel geld. De meeste dieren hebben naast liefde en een veilige plek, ook medische hulp nodig om er bovenop te komen. Die kosten en die voor voedsel lopen constant door. Voor de honden wordt een opvang- of adoptieadres gezocht in Nederland. De meeste honden worden voor hun komst gecastreerd/gesteriliseerd afhankelijk van hun leeftijd, anders wordt dit door de adoptanten in Nederland verzorgt zodat fokken met deze honden onmogelijk is.

Schenking welkom
Het maakt niet uit wat u schenkt. Van geurkaars tot VVV bon, van dierenbenodigdheden en boeken of spelletjes. Voor MKB-ers kan dit ook met vermelding van hun bedrijfsnaam. Wij plaatsen de artikelen op onze veilingsite en de opbrengst gaat naar de honden. Elke bijdrage is welkom, wij zijn u zeer dankbaar voor uw bijdrage.

Ophalen of versturen
Woont u in de regio, dan is ophalen een optie. Uiteraard kunt u uw bijdrage ook aan ons opsturen of langsbrengen. Help ons de honden helpen. U kunt het versturen naar: Bernhardstraat 22, 1619 XH , Andijk. Wilt u meer informatie of een afspraak maken om iets af te geven, dan wel op te laten halen? Neemt u dan contact op met telefoonnummer 06-26 60 57 00.

Eigen foto

Iets kopen?
Natuurlijk kan iedereen een kijkje nemen op de veilingsite www.happydogmaspalonas.net/doe-mee. Want met alle leuke items die er worden aangeleverd zit er wellicht voor u ook iets tussen? Kijk op www.happydogmaspalomas.net/steunons en blijf dat ook regelmatig doen. Elke maand vindt u hier weer nieuwe artikelen. De hele opbrengst gaat naar de honden, daar kunt u zeker van zijn. Wist u dat als u Sponsorkliks.com gebruikt, u Happy Dog Maspalomas aan kunt klikken als goede doel? Dat kost u niets extra en levert ons weer een beetje extra op!

Diervoeding
Jacinta heeft een pickup point aan huis van Formidog West-Friesland. Zij verkoopt online dierenvoeding. “Ook de provisie die ik bij deze verkoop ontvang, stort ik door naar de stichting. En de leverancier doneert voor elke zak diervoeding die via mij wordt verkocht. Hun bijdrage is een bedrag van 5% van de nettoprijs die u betaalt. Dat zijn kleine beetjes, maar samen een mooi bedrag waar heel veel goed werk van verzet kan worden.” Kijk voor de actie ‘Teaming voor eten’ van www.formidogwestfriesland.nl.

Herplaatsen
Veel honden verkeren in een erbarmelijke toestand als ze gered worden. De meeste honden vinden door de inzet van veel vrijwilligers in Nederland of België een plek waar ze weer op kunnen knappen of zelfs geadopteerd worden. Jacinta en Eric hebben zelf ook zo’n lieve ‘scharminkel’ in huis en mogen zich foster parents noemen. “Hij heet Jip (3) en woont hier sinds 14 november van dit jaar. Het arme dier is graatmager en niks moois of liefs gewend. We moeten hem echt leren dat handen ook kunnen aaien, hij is gewend dat ze slaan. Voeten kunnen met je meelopen, hij is gewend dat er wordt geschopt! Maar hij is zo lief en toegankelijk. Met voldoende liefde en geduld gaan we het zeker samen redden! Gelukkig helpen onze andere twee honden Ibi (7) en Tjella (2) mee met de opvoeding. Ibi neemt de moederrol op zich en Tjella is de speelkameraad.”

https;//www.happydogmaspalomas.net/doe-mee.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen