dinsdag 23 juli 2024
spot_img

Hart voor Medemblik column

De verkiezingen liggen ondertussen alweer even achter ons. En er ligt een berg werk op ons te wachten. De komende vier jaar kan en moet het anders!

Als winnaar van de verkiezingen hebben we, samen met de andere partijen, direct een onafhankelijke informateur aangesteld. Het was zijn opdracht om te kijken welke partijen de komende vier jaar het beste met elkaar kunnen samenwerken. Vorige keren gebeurde dit achter gesloten deuren maar wat ons betreft is die tijd voorbij. Op initiatief van de informateur zijn alle gespreksverslagen openbaar gemaakt en dus kan iedereen zien waar de partijen voor staan. Geen achterkamertjes dus.

Nu de informateur zijn advies heeft gegeven, hebben wij samen met een aantal andere partijen een opdracht geschreven voor een formateur. Voor de rol van formateur zijn wij op zoek gegaan naar iemand die compleet onafhankelijk is van de Medemblikse politiek en veel politieke ervaring heeft. Wij zijn uiteindelijk uitgekomen bij de burgemeester van Heemstede: Astrid Nienhuis. Hart voor Medemblik wil het formatieproces openbreken.

Ons voorstel is om ook inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden input te laten geven voor de formatie. Deze input kunnen wij dan meenemen tijdens de formatie. Dit kan gaan van ideeën over de grote onderwerpen (zoals de problemen in de jeugdzorg of op het gebied van veiligheid) tot ideeën over bijvoorbeeld die nieuwe speeltuin in uw buurt of een hondenspeelplek die naarstig aan vernieuwing toe is.
Wij vinden het belangrijk dat inwoners direct invloed krijgen in de formatie in de gemeente Medemblik. Laat uw stem horen! Volg ons op facebook of kijk op onze website voor meer informatie zodra wij hiermee gaan starten.

Mark Hoogewerf raadslid Hart voor Medemblik

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen