dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Hart voor Medemblik: Meer starters- en seniorenwoningen, voorrang voor inwoners uit de gemeente bij nieuwbouw en meer middenhuur.

De woonvisie is vastgesteld door de gemeenteraad. Bij Hart voor Medemblik hebben we niet stilgezeten. Met trots kunnen we vertellen dat we onlangs twee belangrijke voorstellen hebben ingediend. Ons doel? Zorgen dat er voor iedereen een passend thuis is in de gemeente Medemblik.

Meer middenhuur en ruimte voor tiny houses
We hebben allereerst voorgesteld om meer middenhuurwoningen beschikbaar te maken. Dit zijn huurwoningen die betaalbaar zijn voor mensen met een middeninkomen – belangrijk, want deze groep valt vaak tussen wal en schip. Ook hebben we ons ingezet voor meer ruimte voor iets grotere tiny houses. Deze compacte, duurzame woningen zijn razend populair en een creatieve oplossing voor de woningnood.

Voorrang voor eigen Inwoners
We willen dat onze eigen inwoners voorrang krijgen bij de toewijzing van nieuwbouwwoningen. Dit staat nog niet in de woonvisie, alleen als onderzoek. Maar we blijven ons hiervoor sterk maken. We vinden het belangrijk dat mensen die een band hebben met de gemeente Medemblik, hier ook kunnen blijven wonen.

Woningen voor starters en senioren
Een ander belangrijk punt in onze visie is de focus op woningen voor starters en senioren. We realiseren ons dat deze twee groepen vaak specifieke behoeften en uitdagingen hebben als het om huisvesting gaat. Voor starters betekent dit het creëren van betaalbare en toegankelijke woningen om hun wooncarrière te beginnen. Voor senioren richten we ons op comfortabele, toegankelijke woningen die geschikt zijn voor de levensfase waarin zij zich bevinden.

Onze inzet in de woonvisie
In de nieuwe woonvisie van de gemeente Medemblik voor 2024-2028 zijn al veel goede stappen gezet. Er wordt ingezet op een snellere bouw van woningen en een mix van sociale huur, betaalbare koop en vrije sector huizen. Wij van Hart voor Medemblik steunen deze visie, maar we vinden ook dat er iets mist.

Iedere dag maken wij gemeente Medemblik beter, veiliger en mooier

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen