Anke van den Doel, een van de vrijwilligers, neemt de koffiepakken in ontvangst van Tjeu Berlijn van Hart voor Medemblik - Foto © G. van Keulen

Hart voor Medemblik sponsort de Huiskamer van Andijk voor een tweede jaar. Dat meldt de Dorpsraad Andijk die de Huiskamer beheert. “We zijn Hart voor Medemblik erkentelijk dat zij dit project voor een tweede jaar willen ondersteunen”, zegt Gerrit van Keulen van de dorpsraad, “Hart voor Medemblik vindt het een heel mooi initiatief dat mensen in de gelegenheid stelt elkaar te ontmoeten en een praatje te maken onder het genot van een kop koffie.”

Dat er behoefte is aan een huiskamer zoals deze laat de bezoekersaantallen zien: “We hebben in dit eerste jaar dat we draaien zo’n 1.100 bezoekers gehad. Veelal zijn het ouderen die even langskomen en zelfs mensen vanuit het zorgcentrum in Bovenkarspel, die hier een tijdje hebben gewoond in Sorghvliet, komen nu nog even langs om op de koffie te gaan bij de Andijkers! Mooi toch?! Het gaat er gemoedelijk aan toe en de ongedwongen sfeer nodigt mensen uit vaker te komen, je moet niks… We hebben een geweldig team van vrijwilligers die als gastvrouw of gastheer de bezoekers ontvangen en de koffie inschenken en een praatje maken.”

Rolstoeltoegankelijk!
De Huiskamer van Andijk is ook rolstoeltoegankelijk gemaakt door Loon en aannemingsbedrijf Van Etten Andijk en de gemeente Medemblik. Ook beschikt de Huiskamer over een rolstoeltoegankelijk toilet. De Huiskamer van Andijk is een initiatief van KBO/PCOB, Samen Ouder Worden, de Zonnebloem, de gemeente Medemblik en de Dorpsraad Andijk. “We zijn ook het bestuur van het jongerencentrum The Future erkentelijk die ons in de gelegenheid stelt gebruik te maken van de ruimte in de ochtenduren!”

Steun de Huiskamer van Andijk!
De Huiskamer wordt niet gesubsidieerd maar moet het doen van sponsoring, giften en donaties. Onlangs ontving de Huiskamer van de Stichting Veiling Dorpshuis een bedrag van € 200, want de Huiskamer maakt ook andere kosten. Wie de Huiskamer wil steunen kan dit doen door een geldbedrag over te maken op de bankrekening van de Dorpsraad Andijk, NL19 RABO 0158 5710 45, ten name van Stichting Dorpsraad Andijk, o.v.v. “Huiskamer van Andijk Gift”, We hebben een ANBI-status, dus de gift kan worden afgetrokken van de inkomstenbelasting”, aldus Van Keulen.

Vrijwilligers gezocht!
De Huiskamer is nog op zoek naar enkele vrijwilligers die als gastvrouw/gastheer de gasten willen ontvangen in de Huiskamer. Interesse? Neem contact op met de Dorpsraad Andijk op 06 438 10 369 of mail naar dorpsraadandijk@gmail.com.
De Huiskamer van Andijk is gevestigd aan de Sportlaan 1A, vlak naast het Dorpshuis Centrum en geopend van 10.00 tot 12.00 uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. “Kom ook op de koffie!”