vrijdag 12 april 2024
spot_img

HBcentrum Westfriesland nu in Hoogkarspel

HBcentrum Westfriesland is dé plaats waar hoogbegaafde kinderen en volwassenen uit de regio Westfriesland en omstreken voor hulp, coaching, begeleiding, psycho-eduactie en contact met ontwikkelingsgelijken terecht kunnen. Tevens worden er cursussen, trainingen en een opleiding aangeboden voor alle betrokkenen. Aan de Zuiderwijzend is de nieuwe locatie zo goed als gereed. “Tijdens de zomervakantie is er enorm veel werk verzet, zodat er bij aanvang van het nieuwe schooljaar direct van start kon worden gegaan.”

“Wij zijn als hoofdlocatie in Zwaagdijk-Oost gestart en hebben nu ook vestigingen in Alkmaar e.o., de Kop van Noord-Holland en Flevoland. Voor de locatie in Zwaagdijk-Oost waren we te groot geworden en daarom zijn we nu naar Hoogkarspel verhuisd waar we een locatie van 400m2 konden betrekken,” vertelt Marieke. “Wij bieden psycho-educatie en maatwerk met daarbij gepersonaliseerde doelen en roosters gedurende (zes uur) HBplus op één schooldag. Na schooltijd komen de kinderen voor (twee uur) HBkids. Hierbij ligt de nadruk vooral op het contact met ontwikkelingsgelijken terwijl de inhoud voor een deel overeenkomt met HBplus. Tevens bieden wij voor volwassenen de opleiding HB-professional aan en diverse cursussen: o.a HB-coach, HB-docent, HB-ráákt en HB-gezinswerker. Een aantal keer per jaar organiseren we een HBcafé en een vrijblijvende inloop. Op onze uitgebreide website vindt u hierover alle informatie: www.hbcentrum.nl”

​Nieuw Centrum
“Wij zijn erg blij met onze nieuwe locatie. Beneden hebben we een ontvangstruimte en daarachter bevinden zich verschillende ruimtes.” Marieke vertelt verder: “Er zijn ‘lokalen’ waar met een kleine groep kan worden gewerkt. Er zijn tevens fijne speelplekken en heerlijke relaxhoekjes. Over de ruimtes is goed nagedacht. Ze zijn ingericht naar de behoeften van onze cliënten.”

Ook spelen en zelf ontdekken
Boven zijn nog meer plekken gecreëerd. Ook als iemand het nodig heeft zich letterlijk even van de anderen af te sluiten dan is dat mogelijk dankzij individuele ruimtes. Ook is er een uitgebreide werkplaats waar ze zelf van alles kunnen ontdekken en proefjes kunnen doen. Verder bevindt zich boven een grote speel en opleidingsruimte. “Ontspannen, spelen en bewegen zijn hele belangrijke zaken. De ruimte boven is daar met o.a. een sportvloer, tafeltennistafel, basket, pooltafel, voetbaltafel en air hockey helemaal op ingericht. Daarnaast hebben we voor HBplus afspraken gemaakt met diverse zwembaden uit de regio.”

Centrum voor Hoogbegaafdheid
“Wij zijn gespecialiseerd in coaching voor hoogbegaafde kinderen en volwassenen. Dit vindt individueel plaats of in groepen met ontwikkelingsgelijken. Na de online inschrijving kunnen wij een plan opstellen waarin de behoeften van het kind / gezin / individu centraal staan. Wij werken met een geavanceerd online portaal waarin o.a. de voortgang, aan de hand van opgestelde doelen, wordt beschreven. Alle betrokken personen en instanties kunnen aan dit portaal worden toegevoegd zodat er een ultieme vorm van samenwerking ontstaat. Deze partijen zijn tevens in de gelegenheid om bij ons een cursus volgen zodat deze samenwerking extra wordt versterkt.” Niet voor niets zeggen wij: “Professionele begeleiding voor hoogbegaafden. Op basis van onze bestaande diensten, denken wij graag in mogelijkheden.”

Meer informatie
Het Centrum voor Hoogbegaafdheid vindt u aan de Zuiderwijzend 21, 1616LH Hoogkarspel. Uw e-mail kan naar: info@hbcentrum.nl. Direct aanmelden kan via: aanmelden.hbcentrum.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen