dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Heeft u als inwoner van Andijk invloed op de lokale politiek?

Ja! Als inwoner kan u tijdens de verschillende vergaderingen (commissie of raads) gebruik maken van uw inspreekrecht. In afgelopen vergadering van 4 april vroeg een bewoner om aandacht van een onveilige verkeerssituatie en een andere bewoner wilde graag zijn woning splitsen in twee wooneenheden, maar ondervind onvoldoende medewerking van de gemeente. Beide inwoners wilden door het inspreken meer aandacht voor hun “probleem”. Een hele concrete manier om invloed te kunnen uitoefenen op je eigen leefomgeving. Overigens staan wij als GemeenteBelangen altijd open om uw probleem aan te horen en ermee aan de slag te gaan.

Hoe maak je politiek interessant?
Alle vergaderingen van de gemeenteraad en van de commissie zijn openbaar, u bent van harte welkom. Ook de vergaderstukken zijn openbaar en zijn terug te vinden op de website van de gemeente. Voorafgaand aan de vergadering of na de vergadering kan u altijd een raadslid aanspreken en het gesprek aangaan. Komt dit niet uit, kan u door een brief of een mail te schrijven of door een afspraak te maken met een raadslid of de wethouder altijd uw verhaal kwijt. Alle adressen staan op de website van de gemeente Medemblik. U kan ook altijd vragen om een fractievergadering van een partij bij te wonen.

Nog beter: lid worden van een politieke partij
Op deze manier kan u een actieve bijdrage leveren aan de koers van de partij. U hoeft niet direct raadslid of commissielid te worden. Het zou ontzettend fijn zijn als inwoners onze partij willen versterken. Nieuwe leden zijn altijd welkom en zeker uit Andijk! En eigenlijk ben ik ook zo politiek actief geworden, juist om direct mee te kunnen praten en te beslissen mijn/onze leefomgeving.

Terugkomend op de vergadering van 4 april. De bewoner die aandacht vroeg voor een onveilige verkeerssituatie wordt nu geholpen door GemeenteBelangen. En de bewoner die zijn huis wil splitsen, heeft weer nieuwe mogelijkheden gekregen. Dus belangstelling in de politiek loont! De raad zal aan het College vrijheid geven om maatwerk toe te passen bij het parkeerbeleid. In dit geval ging het om enkele centimeters…..
Heeft u na het lezen van deze column een vraag, dan kunt u mij altijd mailen (yvonne.buwalda@raadmedemblik.nl)

GEWOON – SAMEN – DOEN!!
SAMEN MET GEMEENTEBELANGEN

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen