maandag 22 juli 2024
spot_img

HELP DAAR IS DE BLAUWE ENVELOP WEER – DE OORSPRONG VAN BELASTING BETALEN

Veel mensen krijgen een naar gevoel in hun buik van de vroegere blauwe envelop, tegenwoordig het digitale verzoek tot het doen van de aangifte. Controleer goed de voor ingevulde aangifte is de tip van de belastingdienst zelf.

Mooie uitspraak van een klant
“Ik hoop dat ik de komende jaren veel belasting mag betalen, want dat betekent dat ik weer meer verdien.”

De herkomst van belasting betalen
Al millennia lang moet men belasting betalen. Voor de jaartelling betaalde men in Israël belasting in natura, zoals met het afdragen van vee en in het Romeinse Rijk moesten alle burgers belasting betalen voor de grond waarop zij leefden en werkten. In 1956 trad de successiewet in werking. Dit was van oorsprong een boedelbelasting, maar dit heeft zich door de jaren heen steeds meer ontwikkeld tot een verkrijgingsbelasting. In de successiewet worden twee belangrijke belastingen geheven, de erf- en schenkbelasting. Erfbelasting is voor velen de meest onredelijke belasting. Over elke euro is al heel wat belasting betaald en dan moeten de erfgenamen ook nog eens betalen.

Is uw testament nog in orde?
De hoogte van de erfbelasting, de vrijstellingen, maar ook andere regelgeving zijn door de jaren heen gewijzigd. Daarnaast kan natuurlijk ook uw eigen situatie veranderd zijn. Daarom is het belangrijk om uw testament met enige regelmaat te laten keuren. Hiervoor organiseren we de gratis testamentcheck dagen. Wilt u weten hoe de erfbelasting in uw situatie uitpakt en wat u hier eventueel aan kunt doen? Maak dan gebruik van de: Gratis testamentcheck dagen: Zaterdag 10 april 8.30-14.30 u Andijk en Benningbroek. Voor de andere dagen zie: www.mantelvoors.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen