vrijdag 24 mei 2024
spot_img

Help laaggeletterdheid terug te dringen. Meldt u aan als Taaltrainer!

Een op de negen Nederlanders heeft moeite met lezen en schrijven. Voor hen is het lastig om gedrukte of geschreven informatie te verwerken en hierdoor kunnen zij minder goed functioneren in de samenleving, thuis of op het werk. Met Taaltrainer Westfriesland helpt Vrijwilligerspunt nu al laaggeletterden met het beter leren lezen en schrijven. Door groot succes heeft Vrijwilligerspunt de hulp nodig van nog meer deskundige en enthousiaste vrijwilligers.

Grote toestroom
Een op de negen is een aantal waar je van schrikt, maar het betekent ook dat we bijna allemaal iemand in onze omgeving hebben die laaggeletterd is. In de buurt, op school, op het werk, binnen de familie of kennissenkring. Laaggeletterden ervaren soms een gevoel van schaamte over het feit dat ze niet kunnen lezen of schrijven en weten misschien niet dat zij hulp kunnen krijgen. Gedurende de afgelopen maanden hebben veel laaggeletterden ons weten te vinden, met dank aan onze nauwe samenwerking met Taalhuis Westfriesland. Door deze grote toestroom van laaggeletterden zoeken wij nieuwe Taaltrainers om hen te helpen met beter leren lezen en schrijven.

Training en goede ondersteuning
Begin mei start er een nieuwe training om taaltrainer te worden en is dus een goed instroommoment voor u om taaltrainer te worden. De trainingen vinden plaats op 3, 10, 17 en 24 mei, om 13.30 uur in Hoorn. Voorafgaand aan de training hebben wij een intakegesprek met u. Nadat u als geschikt wordt geacht en u de training hebt bijgewoond koppelen wij u aan een enkele of een kleine groep laaggeletterde(n). U komt voor een periode van een jaar minimaal één keer per week bij elkaar. Daarbij maakt u gebruik van de lesmethode en de lesmaterialen van Stichting Lezen en Schrijven. Verder kunt u altijd terugvallen op de coördinator van het project. U kunt dus rekenen op een goede ondersteuning.

Wat vragen wij?
Om de laaggeletterden goed te kunnen helpen bezit u een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en het is een pré als u ervaring heeft in het onderwijs of met coaching. Daarnaast bent u geduldig, beschikt u over inlevingsvermogen en voelt u zich betrokken bij de doelgroep.

Aanmelden en meer informatie
Wilt u meer informatie, of wilt u zich aanmelden, dan kunt u contact opnemen met Anna Ligthart, van Taaltrainer Westfriesland, via 0229-216499 of a.ligthart@vrijwilligerspunt.com

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen