maandag 4 maart 2024
spot_img

Help mee voor onderzoek naar meer succesvolle transplantaties

Ruim 60.000 vrijwilligers collecteren van 13 tot en met 19 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. In Andijk gaan veel enthousiaste collectanten op pad om donatiekaartjes rond te brengen. Alle bijdragen, die op deze manier worden binnengehaald, helpen om het welzijn van nierpatiënten te verbeteren. En dat is hard nodig, want leven met een nierziekte beperkt je leven blijvend. Daarom zet de Nierstichting alles op alles voor onderzoek naar meer succesvolle transplantaties.

Collectanten essentieel
De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg essentieel voor het werk van de Nierstichting. Iedere bijdrage aan de collecte helpt om nierpatiënten hun leven terug te geven. Wij zijn ieder jaar ontzettend blij met de inzet van onze collectanten en de steun van donateurs. Help ook mee. Geef aan de collectant of doneer direct via www.nierstichting.nl. U kunt natuurlijk ook een gift overmaken naar rekeningnr. NL 70 INGB 0000088000 t.n.v. de Nierstichting.

Collecteren tijdens corona tijd
In de afgelopen tijd veranderde er veel in onze samenleving. Gelukkig is persoonlijk collecteren nog steeds mogelijk, op een veilige manier. Door anderhalve meter afstand van elkaar te houden en contactloos betaalverkeer. Dat laatste kan eenvoudig met de QR-code via een mobiele telefoon. Het is ook mogelijk om te collecteren zonder aan te bellen. Dat kan door een donatieformulier door de bus te gooien. Meer informatie over collecteren in deze tijd: https://nierstichting.nl/help-mee/collecteren/manieren-om-veilig-te-collecteren/.

In cijfers
6.500 mensen moeten dialyseren om in leven te blijven. Jaarlijks overlijdt 1 op de 6.
50.000 mensen hebben momenteel ernstige nierschade en krijgen mogelijk te maken met dialyse of transplantatie. Zij hebben een hoog risico op hart- en vaatziekten.
16.000 mensen hebben nierfalen, waarvoor ze een nierfunctievervangende behandeling (hebben) ontvangen: dialyse of transplantatie.
In 2019 besteedde de Nierstichting 14,5 miljoen euro aan een beter leven van nierpatiënten en de preventie van nierziekten.

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen