maandag 26 februari 2024
spot_img

Helpt u ons een ‘warm gevoel’ te geven

Elk kind hoort te kunnen genieten van zijn verjaardag, van feestdagen zoals pakjes avond met Sinterklaas of cadeautjes te vinden onder de kerstboom. Helaas is er in Nederland veel verscholen armoede. Veel gezinnen hebben moeite de eindjes aan elkaar te knopen en dan schieten juist deze extraatjes er bij in.
Bryan van der Neut (20) richtte in oktober 2021 de Stichting Kinder Cadeau op. Doel van deze stichting is dat kinderen in de basisschoolleeftijd, ook als de ouders die mogelijkheid niet hebben, toch een cadeautje krijgen bij hun verjaardag en/of de feestdagen.

Steentje bijdragen
Bryan werkt in de zorg en heeft veel animatiewerk gedaan. “Overal kom je kinderen tegen die in armoede leven. Daar wilde ik iets mee doen. Kinderen horen geen last te hebben van armoede. Met de Stichting Kinder Cadeau kan ik niet iedereen helpen, maar mijn bedoeling is wel om zo veel mogelijk kinderen te kunnen verrassen met een mooi cadeau. U kunt mij daarmee helpen.”

Samen sterk tegen armoede
“Financiële bijdragen, zowel groot als klein, zijn van harte welkom. Met dat geld kopen we de cadeaus in,” vertelt Bryan. “Bedrijven die honderd(en) euro willen schenken, daar word ik erg blij van. Als honderd verschillende mensen 1 euro zouden doneren, word ik daar zo mogelijk nog blijer van. Dat zou laten zien dat heel veel mensen mijn initiatief steunen!” Bryan vertelt enthousiast verder: “Ook speelgoed dat uw kinderen niet gebruiken, maar dat nog zo goed als nieuw is, is welkom.”

Sponsoren
Bedrijven en particulieren kunnen anoniem blijven, maar mogen ook genoemd op de social media en website met hun (bedrijfs)logo. “Elke sponsor, groot of klein, kan een verschil maken. Vele kleine beetjes, maken ook een grote berg!” Bryan heeft in Paul Buis een goede steun en vraagbaak en samenwerkingspartner gevonden. Paul is de voorzitter achter de Stichting Kinderfietsjes. “Ons doel is bijna gelijk, hoewel ik me concentreer op fietsen. We willen dat kinderen mee kunnen doen, mee kunnen praten, mee kunnen genieten. Als het de ouders even niet lukt, dan helpen wij graag.”

Stichting Kinderfietsjes
Paul roept een ieder op die het krap heeft om zich aan te melden op de website/FB of per e-mail. “Laat weten dat je onze hulp goed kunt gebruiken. Alleen dan kunnen we u helpen. We hebben een hele voorraad opgeknapte, veilige en blitse fietsen staan: loopfietsjes, peuter- en kleurfietsen, kinderfietsen en zelfs fietsen voor tieners! Op 18 december 2020 gaan we samen met de kerstman weer heel wat kinderen blij maken met een nieuwe fiets! Geen vrije inloop, u komt bij ons op afspraak.”

Meer weten?
Stichting Kinder Cadeau kunt u bereiken door contact op te nemen met Bryan van der Neut. E-mail: info@stichtingkindercadeau.nl en laat daar een terugbelverzoek achter. Neem ook eens een kijkje op de social media en de website www.stichtingkindercadeau.nl. Stichting Kinderfietsjes, stuur een bericht aan stichting-kinderfietsjesactie@hotmail.com waarin u uw telefoonnummer ook doorgeeft. Er wordt contact met u opgenomen.

Meest gelezen laatste 7 dagen