dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Helpt u ook mee collecteren voor mensen met epilepsie?

Binnenkort ontvangen de inwoners van Andijk een actiekaart in de brievenbus waarmee ze zich kunnen aanmelden als collectant. Onder het motto ‘Alle kleine beetjes helpen’ roept het Epilepsiefonds op om van 3 tot en met 8 juni te gaan collecteren.

120.000 mensen met epilepsie
In Nederland leven 120.000 mensen met epilepsie. Zij kunnen onverwachts een epileptische aanval krijgen: een plotselinge, tijdelijke verstoring van het elektrisch evenwicht in de hersenen. Gelukkig hebben de meeste mensen met epilepsie baat bij medicijnen. Maar helaas blijft 30 procent last houden van aanvallen.

Onderzoek is nodig
Epilepsie is nog niet te genezen. Wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van epilepsie is daarom van groot belang. Het Epilepsiefonds zet zich al meer dan 125 jaar in om genezing van epilepsie dichterbij brengen. Samen met duizenden vrijwilligers zamelen we tijdens de collecteweek geld in voor epilepsieonderzoek. Naast het steunen van wetenschappelijk onderzoek, geeft het fonds voorlichting en hulpverlening waaronder aangepaste vakantiereizen voor mensen met epilepsie.

Vul de actiekaart in
Collecteren kost slechts een paar uur van uw tijd. En wie collecteert, levert een bijdrage aan een goede behandeling en begeleiding van mensen met epilepsie.

Wilt u zich in de eerste week van juni als collectant inzetten? Meld u vandaag nog aan met behulp van de actiekaart van het Epilepsiefonds of via www.epilepsie.nl/collecte.
Want echt, alle kleine beetjes helpen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen