maandag 24 juni 2024
spot_img

Herfstcollectie hangt bij Enjoy in de rekken

Op de Praktijkschool in Grootebroek proberen de leerkrachten contextrijke praktijkervaring aan te bieden. “De leerlingen worden voorbereid op een baan in bijvoorbeeld een horecazaak door tijdens de lessen consumptief kookervaring op te doen, gekoppeld aan werken in ons eigen restaurant. Zo hebben we ook onze kledingwinkel met tweedehands kleding,” vertelt Astril de Bruyn, docent.

Inmiddels is de zomerkleding weggeborgen en de herfst en wintercollectie netjes in de rekken gehangen. “Tijd voor lange broeken en truien, jassen en warme accessoires. Er is weer volop keus. Voor elke klant hebben wij een kopje koffie of thee in onze kleine koffiecorner.”

Leren en werken
In de winkel doen de leerlingen alle voorkomende klussen. Afrekenen, cash of per pin, de winkel opgeruimd en netjes houden, de nieuwe kledingstukken vouwen of overzichtelijk weghangen. Net als in een echte winkel. Soms staat de winkel opeens vol klanten en soms is er de hele ochtend weinig aanloop en de activiteiten moeten daar omheen gepland.

Winkel voor iedereen
In de winkel, die geopend is op maandag, woensdag en donderdag van 9-14 uur werken elke week ongeveer 80 leerlingen. Zij sorteren de kleding op dames en heren kleding, controleren of alles heel en schoon is en zorgen voor een nette presentatie. “De winkel biedt voordelige kleding voor iedereen, van baby tot kinderen, van tieners tot volwassenen. Het aanbod is heel divers, want afhankelijk van de inbreng.”

Doneren van kleding
Bent u uitgekeken op die blauwe jurk, is dat rokje nu toch echt te groot geworden of zit het u te krap? Is uw kind uit zijn jas gegroeid, maar kan de jas zeker nog een ronde mee? Doneer uw knappe, gebruikte kleding aan Enjoy. Bij de ingang van de Praktijkschool staat een bak, waar u de kleding in kunt leggen. De leerlingen zorgen dat het weer in de rekken beland en naar de volgende eigenaar kan voor een nieuwe ronde.

Regelmatig aanbiedingen
Elke keer verzinnen de leerlingen een nieuwe aanbieding. Zo krijgt u de ene keer elk derde kledingstuk gratis, een andere keer mag u een passende muts bij uw aangeschafte jas meenemen. Ook staat er wel eens een Rad van Fortuin en dan draait u zelf uw korting.

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste acties, kijk dan eens op de website www.enjoykledingcafé.nl of volg Enjoy Kledingcafé Praktijkschool op Facebook.

Korting
Mensen die het echt nodig hebben, zoals 65+-ers, mensen met een uitkering of die in de schuldsanering zitten, kunnen aanspraak maken op de Enjoypas. Deze geeft recht op 50% korting. “Wij maken een klein beetje ‘winst’ op alle verkoop van de gedoneerde kleding. Deze gaat volledig naar het goede doel, de Voedselbank.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen