woensdag 17 juli 2024
spot_img

Herfstvakantie uittips

Hertenkamp Enkhuizen

Workshop Placemat van Herfstbladen
Maandag 18 oktober van 10.30 – 12:00 uur: een workshop placemat met herfstblad maken. De herfst is een spannende tijd; het wordt eerder donker, de wind waait vaker en harder, bladeren verkleuren en vallen van de bomen. De grond is bedekt met een tapijt van herfstbladeren met verschillende kleuren, vormen en maten. We gaan eerst met z’n allen bladeren verzamelen. De bladeren leggen we onder de microscoop voor een onderzoek. Misschien vinden we nog wat diertjes op het blad? Daarna gaan we met de bladeren een mooie placemat maken. Je kunt kiezen of je een bladafdruk op je placemat wilt of een eigen compositie van herfstbladeren.
Deze workshop is leuk voor kinderen van 6-9 jaar. We beginnen om 10.30 en het duurt tot ongeveer 12.00 uur. Deelname kost € 7.50 per kind. Kinderen onder 9 jaar komen met de eigen begeleiding.

Egel speurtocht en meer…
Op dinsdag 19 oktober van 10:30 – 12:00 hebben we bij Hertenkamp Enkhuizen een Egel-speurtocht op het programma staan! De herfst is een spannende tijd; het wordt eerder donker, de wind waait vaker en harder, bladeren verkleuren en vallen van de bomen. Als je ’s morgens de deur uitgaat blijf je soms met je oren en neus in een spinnenweb hangen en overal hoor je geritsel en geknisper. De natuur bereidt zich op de winter. Wat doet de egel in de herfst? En wat heeft egel nodig? Tijdens de ‘Egel-speurtocht’ kom je er van alles over te weten! Maar er is nog veel meer … knutsel je zelf een egeltje of maak het “Grote-Egelweetjes-boek”.
Deze ochtendactiviteit is leuk voor kinderen van 6-9 jaar. We beginnen om 10.30 en het duurt tot ongeveer 12.00 uur. Deelname kost € 7.50 per kind. Kinderen onder 9 jaar komen met begeleiding van een volwassene.

Boerenknecht diploma halen
Op dinsdag 19 oktober van 10.30 – 12:00 uur wordt er een boeren-doe-middag georganiseerd. Wordt jij een echte Boerenknecht? In de kinderboerderij is altijd veel te doen. De stallen moeten geveegd, de dieren gevoerd en er moet water gehaald worden. Oftewel: Handen uit de mouwen! Van al dat werk wordt je natuurlijk moe, dus is er natuurlijk ook iets te drinken en te eten. Wie komt ons helpen op de kinderboerderij en verdient zo een echt Boerenknecht diploma?
Deze Boeren-doe-middag is leuk voor kinderen van 6-9 jaar. We beginnen om 10.30 en het duurt tot ongeveer 12.00 uur. Deelname kost € 7.50 per kind. Kinderen onder 9 jaar komen altijd met begeleiding van een volwassene.
Opgave: reservering@hertenkampenkhuizen.nl of telefonisch: tel 0228-320310. Het adres is: Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen.

Snuffelochtend Egel!
Op woensdag 20 oktober van 10:30 – 12:00 uur zijn de peuters en de kleuters uitgenodigd bij Hertenkamp Enkhuizen voor de snuffelochtend Egel! Deze ochtend staat in het teken van egelmanieren en de herfst.

Het sfeervolle prentenboek ‘Zeg kleine egel …’ staat centraal. In een interactieve voorleesverhaal ontdekken we van alles over het leven van egels. Spikkel is een kleine egel die voor het eerst in winterslaap gaat. Zou hij wel een fijn plekje kunnen vinden?
Na het verhaal voelen we hoe stekelig een echte egel voelt en gaan we zelf een egeltje knutselen. In de Natuurtuin gaan we de zelfgemaakte egeltjes een mooi verstopplekje geven voor de winterslaap. (daarna mag het egeltje natuurlijk mee naar huis!). Ook krijgen alle kinderen een mooie kleurplaat.

De Snuffelochtenden zijn kleinschalige vertelvoorstellingen, gevolgd door een knutsel- of buitenactiviteit, speciaal voor de allerjongsten van 4 – 7 jaar. Deze ochtenden worden georganiseerd in samenwerking met Rita Hooijmans van LEV! Educatie. Peuters en kleuters komen gezellig samen met hun ouders/begeleider(s) en kunnen na afloop nog even lekker rondsnuffelen en spelen in de kinderboerderij en de natuurtuin.

Wij beginnen om 10:30 uur, inloop vanaf 10:15 uur. Deelname € 4,- p.p. Let op: ook voor (groot)ouders/begeleiders. Opgave: reservering@hertenkampenkhuizen.nl en vermeld het aantal en de leeftijd van de kinderen,  of telefonisch: tel 0228-320310 . Het adres is: Wilhelminaplantsoen 2 in Enkhuizen. Je kunt niet voor de deur parkeren.

 

 

 

 

 

Workshop Pompoenen

Vrijdag 22 oktober organiseert Hertenkamp Enkhuizen een workshop POMPOENEN!

Dit is altijd een populaire  workshop bij Hertenkamp Enkhuizen: Pompoenen uithollen! Het is herfst en de pompoenen zijn net van het land gehaald. Deze prachtige vruchten kunnen gebruikt worden om er verschillende (herfst)gerechten van te maken. Maar je kunt er ook een bijzondere licht-versiering van maken om buiten voor de deur te zetten. De pompoenen liggen bij ons te wachten om uitgehold en uitgesneden te worden tot de meest mooie, enge of lieve pompoengezichten. Met een beetje geluk blijft de pompoen goed tot Halloween.
De workshop op vrijdag 22 oktober is van 10:30 – 12:00 uur en is voor kinderen van 6 – 12 jaar. Kinderen jonger dan 9 komen altijd met begeleiding van een volwassene. Om teleurstelling te voorkomen is het gewenst om je vooraf aan te melden want vol=vol. Kosten €7.50, en natuurlijk zit er iets lekkers en wat drinken bij.

 

Opgave: reservering@hertenkampenkhuizen.nl of telefonisch: tel 0228-320310 . Het adres is: Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen