donderdag 13 juni 2024
spot_img

Heropening Stoommachinemuseum!

Het Nederlands Stoommachinemuseum, dat in maart vanwege de coronamaatregelen noodgedwongen moest sluiten, opent op 2 juni om 12.00 uur weer haar deuren voor bezoekers. Om het verblijf veilig en verantwoord te laten verlopen heeft het museum passende maatregelen getroffen en er zijn extra huisregels opgesteld. Het museum volgt hierbij de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. Het online reserveringsysteem is begin juni beschikbaar. Bezoekers kunnen uitsluitend via de website van het museum tickets kopen.

Directeur Harry de Bles: ‘Onze medewerkers kijken er reikhalzend naar uit onze bezoekers weer welkom te heten. Er is hard gewerkt om alles gereed te maken voor de heropening, zoals het aanbrengen van 1.5 meter-bewegwijzering en e-ticketing. We hopen dat die laatste op 2 juni beschikbaar is. Zo niet, dan kunnen belangstellenden het museum ook bellen om te reserveren.

Coronaproof
Zowel voor grote als kleine musea geldt in deze tijd de verplichting tot reserveren. Bezoekers kunnen daarom uitsluitend online tickets met tijdblokken kopen. In het hele museum is door middel van vloerstickers een route aangebracht. Om de aandacht voor de 1,5 meter afstand te benadrukken, zijn herinneringsstickers aangebracht en wordt de maximale capaciteit per ruimte aangegeven. Zowel voor bezoekers als medewerkers zijn extra hygiënevoorzieningen aangebracht en staan op strategische plekken dispensers om de handen te desinfecteren.

‘Onder stoom’
In het Stoommachinemuseum stap je als bezoeker in de fascinerende wereld van stoom en ontdek je wat water en vuur teweeg kunnen brengen. Je komt oog in oog te staan met de grootste verzameling nog werkende stoommachines in Nederland. Zonder de uitvinding van de stoommachine begin 18e eeuw was de Industriële Revolutie niet mogelijk geweest.

Bij de expositie ‘Nederland op Stoom!’ laten tientallen (bewegende) stoommodellen in een audiovisuele show zien hoe de doorbraak van stoom in de 2e helft 19e eeuw in ons land goed op gang kwam. De expositie omvat vele topstukken uit de museumcollectie.

Wil je het museum bezoeken? Kies dan via www.stoommachinemuseum.nl een dag en tijdblok voor je museumbezoek en koop online een ticket. Heb je hierbij hulp nodig? Neem dan telefonisch contact op met het museum.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen