maandag 22 april 2024
spot_img

Herstellen na Corona bij Praktijk Andijk

Corona is een heftig virus dat soms een lange nasleep kan hebben. Met de juiste lifestyle is volledig herstel vaak mogelijk. Praktijk Andijk kan vanuit de electro-acupunctuur en de fysiotherapie een mooi totaalpakket bieden. “Elke ziektebeeld is uniek, de persoonlijke klachten zijn voor ons het aanknopingspunt om te beginnen met de behandeling.”

Werner de Haan kan vanuit zijn werk als fysiotherapeut zorgen voor een programma op maat, Kelly Groot kan vanuit haar werk als electro-acupuncturist zorgen dat de voorwaarden voor herstel geoptimaliseerd worden. “Verlies van kracht, de controle even kwijt zijn en vermoeidheid zijn veel gehoorde klachten, maar elk mens reageert anders en de behandeling kan dan ook verschillen.”

Nasleep
Werner vertelt: “Wat je veel ziet is dat mensen hun grens niet voelen. Elke keer gaan ze er weer overheen. Ze krijgen geen duidelijk signaaltje. Daarna komt ‘de klap’ en moeten ze weer dagen bijkomen. Ook kunnen mensen zich slecht focussen, hebben het over een zwaar en mistig hoofd.”

Fysiotherapie
Via een individueel revalidatieprogramma traint Werner mensen om weer in conditie te komen. Hij heeft al veel mensen onder begeleiding, die nu een programma bij hem volgen. “De restverschijnselen kunnen per individu nogal variëren en maatwerk is dan ook vereist. In de oefenzaal ga ik met de mensen aan de slag met een individueel bewegingsprogramma op maat.”

Electro-acupunctuur
Na corona kunnen er nog virusresten in het lichaam aanwezig zijn. Via de Lifestyle-test meet Kelly u door. Als er nog virusresten (viroden) aanwezig zijn of organen hebben een beschadiging opgelopen door Corona, dan worden deze met homeopatische druppels of voedingssuppletie hersteld. Bij de metingen wordt ook gekeken of er nog voedingsstoffen (vitaminen en mineralen) moeten worden aangevuld.” Kelly licht toe: “Tijdens zo’n infectie is er enorme stress in het lichaam aanwezig. Het lijf staat in ‘overlevingsstand’ en dat vraagt nogal wat voedingsstoffen van het lichaam.”

Samenwerking
Fysiotherapie en electro-acupunctuur kunnen elkaar in deze heel goed aanvullen. “Als je lichaam te kort voedingsstoffen heeft wordt revalideren erg zwaar en blijf je maar moe. Als mensen de juiste balans van voedingsstoffen opbouwen, pakt dit ook positief uit voor de revalidatie.”

Herstel kost tijd
“Hoewel de meeste mensen volledig herstellen na Covid-19, zien we ook heftige gevallen voorbij komen. Sommige mensen zijn zo ziek geweest, dat we moeten kijken of volledig herstel wel mogelijk is. Samen bespreken we wat haalbaar is. Blijf niet lopen met klachten, u bent niet de enige en met hulp van Praktijk Andijk kan er snel een flinke verbetering optreden.” Coronarevalidatie valt onder de basisverzekering.

Praktijk Andijk
Praktijk Andijk vindt u aan Landstraat 5, 1619 EX Andijk. Stuur een mail aan info@praktijkandijk.nl of bel 0228-591122. Op de website www.praktijkandijk.nl kunt u nog veel meer informatie vinden.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen