donderdag 18 juli 2024
spot_img

Het bestuur van Gemeenschapsveiling Cultura bedankt iedereen!!

Door het werk van onze wijklopers en de gulle giften van vele mensen is er weer een mooie catalogus tot stand gekomen, waarmee de afslagers Peter Swart en Richard de Beer zaterdag 5 november wel raad wisten. De veiling begon echter met 25 nummers speciaal voor de kinderen, Marryelle Deen en Martin Aker maakten er een leuk feestje van voor de kinderen, wat daarna voor hun op een andere plek in Cultura nog even verder ging, zodat de ouders lekker in de grote zaal konden blijven. Na een woordje van Koen den Hartog, voor een tot onze vreugde goed gevulde zaal en onder toezicht van notaris Mevr. Rinske Mantel, gingen de koopjes grif van de hand.

De sponsormuntenactie werd weer gehouden, er stond een bouwwerk met voor iedere vereniging een plastic buis waarin munten gedaan konden worden door de kopers, zij kregen bij iedere 25 euro van hun koopje een munt, die zij naar eigen inzicht in een buis konden stoppen, het zorgde weer voor leuke reacties, 2 buizen stroomden bijna over. Voor de verenigingen heeft ieder muntje dan een waarde van 2 euro. Hieruit zijn de volgende scores gekomen; St Nicolaas comité 114 euro – Volksdansgroep Andijk 4 euro – Sporting Andijk 238 euro – De Weid 214 euro – Tennisvereniging Atlas 26 euro – Jazz en Pop 104 euro – Andijker Toneel 32 euro – Vrouwen van Nu West 84 euro – Gymvereniging VVW 6 euro – Excelsior 120 euro – Cantabilé 124 euro – Kolfclub de Vrouwenkliek 146 euro – De Zonnebloem 74 euro – Schilderclub Andijk 2 euro – Biljartclub Cultura 8 euro – Huttendorp 254 euro – KVG 20 euro – Jeugdschaatsen 34 euro – VVN 8 euro – KBO 2 euro – Vrouwen van Nu Oost 22 euro – Cultura Plus 68 euro – Andijks Gemengd Koor 24 euro.

De prijs voor het originele koopje ging dit jaar naar Frits Muller, hij maakte een mooie tuinset, compleet met kussens, waar flink op geboden werd. Het winnende lot voor de vroeg aanwezigen ging naar Piet den Hartog, deelname aan de Paasbrunch in Cultura voor 2 personen mocht hij hiervoor ontvangen.

Het laatste koopje ging om 11.30 uur onder de hamer, het mooie bedrag van € 27.425,= stond toen op de teller, met de giften van voor in de catalogus dus bijna € 30.000,00, waar we uiteraard weer heel blij mee zijn. Koen den Hartog sloot af met een bedankje voor alle aanwezigen, de verenigingen zullen weer blij zijn met onze ondersteuning en zeg het voort, dat de veilingavond leuk is en nodig, zodat er volgend jaar misschien nog meer mensen bij zullen zijn. Hij dankte vooral ook nog Drukkerij Vijn voor het sponseren van onze banners, ze zagen er weer prachtig uit, het team van Cultura voor de goede verzorging en de inzet van de lopers in de zaal, ter elfder uren spontaan aangemeld.
Het bestuur bedankt iedereen die, op welke manier dan ook, heeft geholpen om deze avond tot stand en tot zo’n mooi einde heeft weten te brengen.

De 58ste veiling volgt alweer snel, op 22 april 2023, dus weer gewoon in het voorjaar.
Wij zijn nog op zoek naar wijklopers, denk hier eens over na en neem contact op met het secretariaat of een van de bestuursleden voor aanmelding of voor informatie. Riet van der Thiel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen