donderdag 18 april 2024
spot_img

Het drukke leven van Sara Dol

In de Andijker van voorjaar 2016 kon u het verhaal lezen over de jonge Andijker tiener Sara Dol (toen 16 jaar), die met een musical.ly account in enkele weken bekend werd en al snel meer dan 100.000 volgers kreeg. In het interview vertelde zij over haar plotselinge ‘bekendheid’ en haar toekomstplannen.

De voorpagina van deze krant uit maart 2016 stond ook in de Jubileum Andijker, ter ere van het 100-jarig bestaan van de Andijker. Toen was dit groot nieuws uit ons kleine dorp. Hoe is het inmiddels met Sara? Tijd voor een update!

Druk schema
Sara reageert meteen heel enthousiast op ons verzoek voor een nieuw interview. Een gaatje in haar druk bezette agenda vinden is nog even een praktisch probleem, dat we moeten tackelen. Gelukkig zijn ondergetekende en Sara beiden vroege vogels en zo komt het dat wij elkaar om half negen ’s morgens al aan de lijn hebben.
Sara timmert flink aan de weg en is altijd lekker druk bezig. “Er zijn periodes dat het veel drukker is dan de andere keer. Het gaat altijd in vlagen, maar ik houd mijzelf altijd bezig! Er is altijd genoeg te doen!”

Gewijzigde plannen
In het interview van 2016 vertelde ze dat ze bezig was met haar eindexamen op het Martinuscollege in Grootebroek en daarna graag naar de Mediaschool of Kleinkunst Academie zou willen. Lachend vertelt Sara: “Dat is een beetje anders gelopen! Mijn eindexamen heb ik pas een jaar later gehaald en daarna heb ik nooit meer een school bezocht. Dat is dus ‘niet volgens plan’ gegaan, maar ik heb nog geen dag spijt van die beslissing gehad.”

Eigen bedrijf
De opleiding die Sara eventueel wel wilde gaan volgen was in de richting van Media Vormgever. “Daar vertelde ze me, dat ze me o.a. de eerste stappen gingen leren richting een eigen bedrijf,” vertelt Sara. “Mijn eigen bedrijf draaide toen al meerdere jaren en het draaide zelfs beter dan verwacht. Dat wilde ik dus niet gaan doen als opleiding. Ik wilde juist verder groeien en meer werken. Een gesprek met de leerplichtambtenaar volgde en ook zij was ook overtuigd. Ik mocht mijn eigen weg gaan.”

Keuzes en leren
Sara heeft gekozen om haar activiteiten op TikTok (zoals Musical.ly nu heet) en YouTube verder uit te breiden en niet zonder succes. “Toch kan ik nog veel leren en gaan er ook wel dingen mis.” Vele nieuwe contacten met interessante mensen -die zich hebben gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met social media, film en tv- brengen steeds weer nieuwe dingen op Sara haar pad.

“Het is hard werken, maar vreselijk leuk. Zolang ik er plezier in heb, vind ik hard werken geen enkel probleem. Als je iets wilt bereiken, moet je geloven in wat je doet. Dan moet je er voor gaan en bij tegenslag niet stoppen, maar harder je best doen.” Sara vervolgt: “Ik vind het heel erg belangrijk dat iedereen zijn eigen pad bewandeld. Maakt niet uit welke kant je op gaat, maar je moet altijd je dromen proberen waar te maken! Mijn pad is niet het pad dat jij moet kiezen. Maar voor mijzelf was dit dé weg, daar ben ik van overtuigd.”

Nieuwe projecten
Op TikTok en YouTube is Sara zeer actief. Daarnaast lopen er allerlei projecten waarover ze nu nog niets mag verklappen.

“Volg me op social media en je blijft op de hoogte. Er komt nog van allerlei leuks en nieuws aan, dus zeker de moeite waard!”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen