dinsdag 16 april 2024
spot_img

Het gouden overblijfteam van de Bangert maakt plaats voor continurooster

Een geoliede machine van tientallen jaren neemt afscheid van de Bangert school. Mary en haar team verzorgden jarenlang de tussenschoolse opvang op de Bangert. Mariska bijvoorbeeld 16 jaar lang en Mary zelfs 24 jaar! Grote waardering voor een groep mensen die heel trouw zijn aan de Bangert en waar de school altijd op kon rekenen.

In de loop der jaren is er veel veranderd op de scholen. Zo deed er ook een nieuw digitaal systeem zijn intrede op de Bangert voor het overblijven. Daar draaide opperhoofd Mary haar hand niet voor om, kom maar op. Altijd de schouders eronder, aanpakken en gewoon doen!

Deze no-nonsense aanpak maakte dat het overblijven liep als een geoliede machine. Altijd waren er voldoende mensen. Het team bestaande uit 6 vaste waarden; Ina, Leny, Mariska, Bianca, Gery en Mary aan het roer, zorgden er altijd voor dat er structuur en regelmaat was tijdens het overblijven. Zorgvuldig en met grote betrokkenheid organiseerden zij het overblijven, zonder dat de school er enig omkijken naar had.
Vele leerlingen hebben door de jaren heen gebruik gemaakt van deze voorziening.
Voor de school geen enkele reden om de tussenschoolse opvang op te heffen. Het liep immers op rolletjes… ware het niet dat de ouders een duidelijke voorkeur voor een continurooster kenbaar hebben gemaakt. En dit signaal werd door de school en de ouders van de MR serieus opgepakt.

Er is door de MR van de Bangert een enquête uitgezet om de voorkeur te monitoren. Vooraf was bekend dat indien de meerderheid van de ouders voorkeur zou hebben voor een continurooster, de school hierop zou overstappen. En zo geschiedde. Komend jaar zal de Bangert gaan werken met een 5 gelijke dagen model. Iedere dag loopt de schooldag van 8.30 tot 14.15 uur.

Het goede nieuws is dat drie van de overblijfkrachten de school blijven helpen bij het toezicht houden tijdens het buitenspelen. Helaas neemt de Bangert echt afscheid van Mariska, Leny en Ina. Het is goed zo, aldus de kanjers! Mariska, Leny en Ina waren super fijne en lieve overblijfkrachten. De dankbaarheid van de Bangert is groot!

Mary, Bianca en Gery stellen het afscheid gelukkig nog even uit. Iedere vrijdag zijn ze nog op de Bangert te vinden. Gelukkig maar, want na al die jaren zijn ze een stukje van de Bangert geworden en zullen dat voorlopig ook nog even blijven.

De geoliede machine is niet meer, de mensen gelukkig nog wel. Op naar een nieuw tijdperk waar ook deze kanjers na een welverdiende vakantie weer hun steentje zullen bijdragen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen