maandag 15 juli 2024
spot_img

Het Grootslag en Vrijwilligerspunt tekenen samenwerkingsovereenkomst

Samen voor een gezonde en sociale omgeving

Op maandag 21 juni ondertekenden Hans Kröger, directeur-bestuurder van woningstichting Het Grootslag en Miranda Zwart, directeur-bestuurder van Vrijwilligerspunt Westfriesland op feestelijke wijze een driejarige samenwerkingsovereenkomst. Zowel Het Grootslag als Vrijwilligerspunt zijn sterk geworteld in de samenleving en werken aan wonen, welzijn en zorg. Beide organisaties streven naar een grotere samenhang binnen de samenleving. Het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst bekrachtigt deze gezamenlijke betrokkenheid.

Goed en betaalbaar wonen in een prettige leefomgeving. Dat is volgens directeur-bestuurder Hans Kröger waarom het draait bij woningstichting Het Grootslag. “Onze woningen in kwalitatief goede staat houden, hebben we zelf in de hand. Dit geldt echter niet voor het leefbaar houden van onze buurten. Daarbij hebben we de inzet van onze huurders, gemeenten en zorg- en welzijnspartijen hard nodig. Daarom is deze samenwerking met Vrijwilligerspunt zo belangrijk. Zij zijn expert op het gebied van vrijwilligerswerk en hebben een geweldig netwerk om de juiste hulpgever te koppelen aan de hulpvrager. Wanneer wij situaties signaleren waar bewoners gebaat zouden zijn bij ondersteuning, kan Vrijwilligerspunt daarop inspringen. Uiteraard altijd in goed overleg met de bewoners zelf. Zij komen bij ons op de eerste plaats.”

Sociale draagkracht vergroten
Vrijwilligerspunt verbindt door vrijwilligerswerk en taal. Miranda Zwart: “Vrijwilligerspunt versterkt het vrijwilligerswerk door vrijwilligers, organisaties en burgerinitiatieven te ondersteunen. Wij werken regionaal en staan voor het verbinden van partijen en het toegankelijk maken van vrijwilligerswerk en taal voor iedereen. Onze sociale kaart is dan ook breed. Daarnaast weten wij vrijwilligers te bereiken. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat hulpvraag en aanbod goed bij elkaar komen. Vrijwilligerspunt en Het Grootslag zijn beide gebaat bij een gezonde en sociale omgeving en wij versterken elkaar. Dé ideale samenwerkingspartners. Wij zijn dan ook heel blij met deze samenwerking.” Kröger vult aan: “Alleen door samenwerking en open te staan voor elkaars deskundigheid kunnen we de problemen in de wijken het hoofd bieden. Daarom voelt het zo goed om vandaag onze beide handtekeningen te zetten onder deze mooie samenwerkingsovereenkomst.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen