donderdag 18 april 2024
spot_img

Het Klimaatcircus in Andijk; komt dat zien!

Westfriesland in de toekomst, ligt dat grotendeels onder water en gaan we met de boot naar school of werk? Of voelt elke dag van het jaar aan als hoogzomer en mogen we nog maar één keer in de week douchen? In een aanstekelijke gratis voorstelling over klimaatverandering stoeit het Klimaatcircus met het antwoord op dit soort vragen.

Vrolijk, frustrerend, opbeurend, gek en speels; zo noemen de makers van het Klimaatcircus zelf hun voorstelling. Zij belichten op geheel eigen, beeldende wijze de gevolgen van klimaatverandering in de wereld en in onze regio. Daarbij vragen zij zich hardop af of we zelf nog iets kunnen doen tegen de extreme regenval, hitte, droogte of zeespiegelstijging die ons in de toekomst mogelijk te wachten staan. Krijgen we Westfriese ‘zeebouw’? Moeten we gaan wennen aan Westfries zeehaver en zilte kool?

Een afwisselende show
Er zijn grote beeldschermen met prachtige beelden van onze aarde en Westfriese land, korte quizjes en een gedicht van de stadsdichter van Hoorn. De twee acteurs van het Klimaatcircus leiden je door de wereld van klimaatverandering zoals je van een circus mag verwachten.

Gratis toegang
Op dinsdag 29 november doet het Klimaatcircus Dorpshuis Sarto in Andijk aan. De voorstelling begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en de toegang is gratis. Duur: 50 minuten. Kijk op www.klimaatcircus.nl voor meer informatie en aanmelden. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen