maandag 22 juli 2024
spot_img

Het mysterie van kerst

Er was eens een boer die niet in God en Jezus geloofde. Zijn vrouw deed dat wel en elk ging elk jaar naar de kerstnachtdienst. Het was voor haar natuurlijk niet gemakkelijk om te accepteren dat haar man dit mooie cadeau onuitgepakt liet.
Zijn vrouw was die kerstavond op weg gegaan, toen het enorm begon te waaien; het werd zelfs een storm. De wind blies met grote kracht langs de boerderij. Opeens hoorde hij grote klappen, deed zijn klompen aan en rende naar buiten. Een troep ganzen was verdwaald en op zijn erf neer gestreken. De ganzen waren niet tegen deze storm bestand; ze zouden spoedig bezwijken. Zo goed en kwaad als het kon, deed de boer zijn schuurdeur open en probeerde ze daarheen te lokken; dan zouden ze veilig zijn. Hij probeerde van alles, maar niets lukte; de ganzen begrepen hem niet. Ten einde raad dacht hij: “als ik nu eens een gans kon worden, dan zou ik ze kunnen redden.” En plotseling begreep hij het wonder van kerst. Wat zal zijn vrouw blij geweest zijn!

In de bijbel staat: “Jezus Christus was aan God gelijk. Maar Hij vroeg niet om de hoogste macht en eer voor zichzelf. Nee, Hij gaf zijn hemelse positie op. Hij maakte zich zo onbelangrijk als een slaaf. Hij kwam als mens op aarde. En toen Hij leefde als mens, dacht Hij nooit aan zichzelf. Hij was altijd gehoorzaam aan God, zelfs toen Hij aan het kruis moest sterven.”

Dit is de kern van kerst, de Zoon van God, die naar de aarde kwam om zondaren te redden en uiteindelijk stierf aan een kruis om ons in contact met God te brengen. Voor nu en eeuwig.

De rest is allemaal opsmuk.

Heb jij dit kerstcadeau al uitgepakt?

Dominee Cees Hanemaayer
Vrije Baptisten Gemeente
Enkhuizen

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen