dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Het nieuwe boek van Ella Molenaar uit Andijk is verschenen

Op vrijdag 1 mei is het nieuwe boek ‘De avonturen van kat Spring – Spring en Vis & Spring moet een poepie’ van Ella Molenaar verschenen. Dit kinderboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Kat Spring beleeft diverse avonturen. Zo gaat hij vissen en ontmoet Vis. Hij neemt Vis mee naar huis, maar is dit wel een goed idee? Ook moet hij een poepie, maar de wc is bezet. Waar moet hij nu zijn poepie doen?

Over de auteur
Ella Molenaar (1960) is autodidact. Door haar schoolmeester werd ze aangespoord om te tekenen en schilderen zoals zij denkt dat het is: “Dus een boom kan best oranje zijn”.
Dit advies heeft haar de vrijheid gegeven om te tekenen en schilderen naar haar eigen waarneming.

Ella Molenaar. Foto aangeleverd

Haar inspiratiebronnen zijn onder andere haar, helaas overleden, kat Spring, West-Friese landschappen en andere natuurelementen. Ella is liefhebber van primaire kleuren en eenvoudige vormen.
In 2010 won ze bij de wedstrijd ‘Freaken met verf’ een aanmoedigingsprijs met het schilderijtje ‘Dikke poes in mand’. Dit werk werd in oktober en november 2010 tentoongesteld in het CODA museum te Apeldoorn.
Ella is in 1981 afgestudeerd als assistent-bibliothecaresse aan de Frederik Muller Akademie te Amsterdam en heeft 31 jaar gewerkt als studiezaalmedewerkster bij het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis te Amsterdam.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen