Mark Hoogewerf. Foto aangeleverd

We hebben voor deze zomer al even de tijd gehad om met elkaar kennis te maken in de gemeenteraad. Maar het echte nieuwe politieke seizoen gaat nu eindelijk beginnen!
De komende tijd komt er veel op ons pad. De Prinsjesdag plannen zullen een grote impact gaan hebben op het leven van de meeste Nederlanders, maar niet alleen dat. Ook dichter bij huis gaat het spannend worden. De gemeente heeft te kampen met grote financiële tekorten die opgelost moeten worden. Hiervoor komt het nieuwe college over een maand met een nieuwe concept begroting. Hierin kunnen wij dan lezen wat de nieuwe plannen zijn en hoe deze onze levens gaan beïnvloeden. Dit wordt een spannende tijd!

Hart voor Medemblik zal het voorstel van het college serieus gaan beoordelen en kijken naar welke mogelijkheden wij zien om dit voorstel te verbeteren. Zoals u weet willen wij de gemeente elke dag een beetje beter, mooier en veiliger maken. Dit kan ook om kleine dingen gaan. Zo heeft Hart voor Medemblik het vorig jaar voor elkaar gekregen dat de kinderboerderijen in de gemeente niet verloren gingen. Ook dit jaar kijken wij naar alle grote en kleine bedragen in de begroting en gaan we de begroting de juiste kant op sturen met moties of aanpassingen. Wij zoeken hier, zoals altijd, de samenwerking met de andere partijen. Want samenwerken, ook in deze moeilijke tijden, is ongelofelijk belangrijk!

Wilt u ook helpen Medemblik beter, mooier en veiliger te maken? Ga naar www.hartvoormedemblik.nl en wordt lid!

Mark Hoogewerf
Raadslid Hart voor Medemblik – HvM