woensdag 24 juli 2024
spot_img

Het Poldermuseum is zaterdag 14 september te bezoeken!

Ook in Andijk wordt komende zaterdag aandacht gegeven aan de Open Monumentendag. In het vernieuwde Dijkmagazijn naast het Poldermuseum zijn oude landbouwmachines uit de nalatenschap van Jan Buijsman te bewonderen. Er zijn nieuwe, andere oude, machines bijgekomen.

Met goed weer worden de oude machines buiten opgesteld en zo mogelijk zijn ze in actie. Het is onze supervrijwilliger Piet Tensen wel toevertrouwd hier een mooi geheel van te maken! Het is zeker de moeite waard!

In de kleine zaal van het Poldermuseum is speciaal voor deze Monumentendag een tentoonstelling van diverse oude kaarten over de polder en de dijken ingericht. Er zijn unieke exemplaren bij, zeker het bezichtigen waard!
Het Dijkmagazijn en het Poldermuseum zijn deze dag gratis te bezichtigen van 11-17 uur. Van harte welkom!

Zie ook de speciale krant die uitgegeven is over de Open Monumentendag. Hierin vindt u wat er verder in Andijk en omstreken aan leuke en bijzondere monumenten te bezichtigen zijn. Heel wat mensen stellen zich beschikbaar om aan deze Monumentendag mee te doen. Andijk heeft een ruim aanbod! Het is zeker de moeite waard. Het weer speelt deze dag een belangrijke rol, we hopen op een stralende dag, maar er zijn bij iets minder gunstig weer ook genoeg binnen activiteiten.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen