maandag 26 februari 2024
spot_img

Het succes van opschoonactie krijgt vervolg: Vóórdat het gras twee kontjes hoog is

Op zaterdag 19 maart hebben 22 vrijwilligers, volwassenen en kinderen, zich ingezet voor de actie
“opruimen in niemandsland”. Plantsoenen, struikgewas en delen van de polder, die van iedereen zijn, maar tegelijkertijd van niemand, werden aangepakt met succes. Andoik Skoôn is ontzettend blij met zoveel enthousiasme van de zwerfvuilruimers. Na een paar uur opruimen was het een feestje in de kantine van de IJsclub. We genoten van elkaars verhalen over wat er allemaal te vinden was.

Struikrover. Foto aangeleverd

De kinderen hebben dit allemaal gevonden: binnenkant spatbord auto, paal, wc.-papier, broodzakken, mondkapjes, gaas, zakdoeken, regenjas, handdoek, aanstekers, vleeswarenbakjes, raamsticker, kapot glas, doppen, handschoen, vuurwerk, batterij, paraplu, piepschuim, croc schoen, steen, plank, Action tas, kerstboom, blikjes, flesjes, zakjes, bloembak, plantenpotten van plastic, ballen, poppenflesje, drinkpakjes, plastic, sigarettenfilters, snoeppapier, zwenkwiel, T-shirt.
Dit en nog véél meer gooien mensen weg in de openbare ruimte. Maar we gaan door met opruimen. Vooral in deze voorjaarstijd is dat belangrijk.

Waarom nu?
In april, de grasmaand, groeien de bermen weer vol met blad van bijvoorbeeld fluitenkruid en kleine berenklauw. Nog vóórdat dit gebeurt willen we de bermen schoon maken. Ook gaan de watervogels hun nesten inrichten, hun jongen kunnen toch niet in zwerfvuil worden grootgebracht?
Help dus mee op zaterdag 2 april a.s. van 9:00 tot 11:00 uur.
Na de opruimactie is het supergezellig in ons nieuwe onderkomen, de kantine van de IJsclub.

Meld je aan bij: henk.smits@quicknet.nl ; 06 – 50484398

Meest gelezen laatste 7 dagen