Silva Visser. Foto van Dana

In de krant NHD kwam het bericht van wethouders uit onze buurgemeenten dat Medemblikkers niet zo tevreden waren met het nieuwe afvalsysteem. Even terug berichtte onze wethouder dat het nieuwe afvalsysteem zijn vruchten afwerpt en er beter gescheiden wordt door de burgers. Wie o wie heeft nu gelijk? En waarom weten de raadsleden niet dat er 2 soorten rapporten zijn over hetzelfde onderwerp. De wethouder had daar geen sterk verhaal. Het schijnt dat een ambtenaar die nu al vertrokken is, het rapport waarover de wethouders van de buurgemeenten over spraken, wel heeft gehad maar niet heeft doorgestuurd. Koekkoek roept de oppositie CU, HvM en VVD dan, dat zou toch niet mogen bestaan……..zo gaan we niet met elkaar om.

Daarnaast is de discussie gestart of het allemaal wel goedkoper is geworden. Dat laatste wordt beredeneerd vanuit cijfers van HVC en daaruit kun je concluderen dat we de goede kant op gaan. Een andere reactie in de krant kwam onmiddellijk: namelijk het zwerfaval wat hier en daar de nodige overlast geeft. Als je te vaak de grijze bak aan de weg zet, betaal je per keer voor het ophalen bovenop het normale tarief. En dat kan oplopen, zeker als je geen container thuis hebt en bepaalde incontinentiemateriaal aan het stinken is. weg met die zak!! Dan maar betalen.

Voor deze groep komt een tegemoetkoming van de kosten. CU, HvM en VVD hebben een motie gemaakt dat deze groep dan wel goed benaderd moet worden om de aanvraag in te kunnen dienen. We verwachten zo’n 1600 aanvragen. Ook deze kosten moet je eigenlijk meenemen in de tarieven van de afvalverwerking. Kortom: snapt u het nog? Onze simpele afvalstroom is wel wat ingewikkelder gemaakt………

Silva Visser
christenunie.medemblik@gmail.com