dinsdag 23 juli 2024
spot_img

Het werd Bart… én Max én Loes Hamel

Vorige week schreef ik erover in mijn column in deze krant.
Ik twijfelde tussen de boekpresentatie van Bart en de Formule 1 prestatie van Max, maar koos voor Bart Lankester op eigen dorp. Een uitstekende keuze zo bleek.

Tijdens zijn lezing nam hij ons mee in het levensverhaal van het Andijkse topmodel Loes Hamel. Een bijzonder verhaal over een bijzondere dame die haar tijd ver vooruit was. Als dorps meisje maakte zij als model furore in Parijs, Berlijn, Londen en New York. Als ‘pleiner’ raakte zij bevriend met menig artistieke inwoner van onze hoofdstad en leerde zij internationale sterren kennen. Toch bleef zij ook trouw aan haar Andijk waar zij rust vond in haar hectische bestaan.

Tussen het publiek in de zaal van Cultura in Andijk zaten veel oude bekenden van Loes en ook haar broer Hans Blokker was aanwezig. Twee keer een uur lang waren wij in de ban van Loes. Om in de pauze getrakteerd te worden op de laatste legendarische ronde van Max om hem als nummer 1 over de eindstreep te zien gaan. Zo waren we ook even in de ban van Max. Wat een topprestatie!

En wat een toppresentatie! Loes is in de vergetelheid geraakt doordat ze al op jonge leeftijd overleed, maar in haar tijd was zij binnen haar vakgebied net zo legendarisch als Max dat nu is binnen het zijne. Bart lichtte een smaakvol tipje van de sluier. Uiteraard kocht ik het boek om nog meer te lezen over Loes. Nu al een aanrader!

Hartelijke groeten, Rinske Mantel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen