zondag 26 mei 2024
spot_img

Het Westfries Genootschap bestaat 100 jaar!

Een historische manifestatie in de Berkmeer

Op 28 januari vindt de opening van het jubileumjaar plaats in de kerk van Veenhuizen. Jan Smit, voorzitter van het Westfries Genootschap, opent het feestjaar. Martine Meester, stadsdichter van de gemeente Medemblik, draagt een gedicht voor over ons 100-jarig bestaan. Tina van Breugel vertelt over het praalgraf van Brederode in de kerk.

Graaf Willem ll
Vervolgens gaan de deelnemers van de excursie op pad, deels door het land, over privéterrein dat eenmalig voor ons wordt opengesteld. Deze unieke wandeling gaat onder leiding van Netty Zander, bestuurslid. Zij vertelt op plaatsen onderweg het verhaal over graaf Willem II rooms-koning van het Duitse Rijk die op deze 28ste januari 768 jaar geleden in de Berkmeer door het ijs zakte en sneuvelde. Dit was van grote invloed op de vorming van Europa. Onderweg wacht u nog een verrassing van formaat!

28 januari, inloop 11.15 uur
Lengte excursie 8 – 10 km
Kerkweg 26 Veenhuizen, Heerhugowaard, max. 40 deelnemers. Trek stevige schoenen of rubberlaarzen aan. Aanmelden/kosten: website Westfries Genootschap / € 8,50 (vóór 22 januari overmaken). Incl. koffie/thee, traktatie, erwtensoep

Jubileumjaar
Om het honderdjarig bestaan te vieren is er een aantrekkelijk en gevarieerd jaarprogramma vastgesteld. Dit is allemaal te lezen in ons programmaboekje, dat je kunt vinden op de website van het Westfries Genootschap.
Aanmelden voor de diverse onderdelen gaat ook via deze website: westfriesgenootschap.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen