woensdag 17 juli 2024
spot_img

Hidde de Haan wint goud!

Niet alleen de Nederlandse turntop was in het weekend van 22 en 23 juni aanwezig in hun strijd om een Olympisch ticket, ook de beste turners en turnsters in de andere divisies gaven acte de présence in een vol sportpaleis in Ahoy! Turncentrum Waterland had 4 vertegenwoordigers en er werden maar liefst 5 medailles in de wacht gesleept! Kyan Jacobs won zilver bij de toestelfinales voltige, ringen en vloer junioren eredivisie, Rosalie de Boer won het zilver in de meerkamp Ahoycup A en Hidde de Haan won het goud op het onderdeel rek in niveau 3. Nienke Wit greep met een 4e plaats op sprong maar net naast de medailles in de Jeugd 1e divisie. 

De Dutch Gymnastics Finals in Ahoy zijn het hoogtepunt van het seizoen voor turnend Nederland. Het is een bijzondere ervaring om samen met de beste turners en turnsters van het land te mogen strijden in de hoogste divisies. De wedstrijdtoestellen staan opgesteld op een podium in de arena van het sportpaleis, omringd door een groot publiek, wat de sfeer extra bijzonder maakt. Voor de deelnemers is het een geweldig moment om hun vaardigheden te tonen in zo’n bijzondere setting. De turners in niveau 1 en 3 en de turnsters voor de niveaus A, C en D konden zich plaatsen via de Nederlandse Kampioenschappen waarbij in elke categorie slechts een beperkt aantal doorstroomde.

Hidde de Haan turnde in niveau 3 en maakte zijn debuut in Ahoy! Hij mocht zowel de meerkamp turnen als deelnemen aan twee toestelfinales. In de meerkamp op zaterdag turnde hij stabiel op de onderdelen rek, vloer, ringen en brug maar op het onderdeel voltige bleek de wedstrijdspanning iets te groot en moest hij het toestel twee keer verlaten. Door een te laag tempo in zijn flanken viel hij helaas twee keer. Hij maakte dat helemaal goed op het onderdeel sprong waar hij zijn tsukehara perfect tot in stilstand wist te eindigen. In het eindklassement bracht hem dat op een keurige 6e plaats. Op zondag turnde hij twee toestelfinales. Bij het onderdeel rek wist hij de concurrentie met maar liefst een punt voor te blijven met een topoefening die hij afsloot met een geslaagde dubbel salto. Met 12.633 won hij het goud! Bij brug eindigde hij op de 6e plaats, de uitvoering van zijn programma verliep goed, maar andere turners hadden een iets hogere moeilijkheidsgraad. Hidde kan terugkijken op een zeer geslaagd weekend en zal de komende maanden op nieuwe elementen gaan trainen ter voorbereiding op volgend seizoen. 

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen