woensdag 19 juni 2024
spot_img

HOE IS HET NU MET…. Andijk Auto Techniek (A.A.T.)

We hebben het niet veel gehoord: midden in Coronatijd een bedrijf beginnen. Eerder waren er de verhalen over hoe bedrijven de Coronatijd konden overleven, maar Michael Claassen is de uitzondering op de regel. Hij start zijn eigen garagebedrijf op 1 mei 2021 en noemt deze Andijk Auto Techniek, afgekort A.A.T.

Hij vestigt zich in een ruimte aan de Gedeputeerde Laanweg 41a, waar hij een 2,5 tons- en een 4 tons hefbrug in gebruik heeft. Hierdoor kan hij zowel personenauto’s als lichte bedrijfsauto’s behandelen.

Timing
Zoals bekend speelde ons leven zich veelal thuis af. Veel bedrijven kregen het moeilijk en moesten creatieve oplossingen bedenken om te kunnen voortbestaan. We weten ook nog hoe minimaal het woon-werkverkeer was, en dat de files als sneeuw voor de zon waren verdwenen. Wie en waarom begint er onder deze omstandigheden een garage?
Daarentegen werd het OV zoveel mogelijk vermeden en werd de auto voor velen een bubbel. Toch een juiste timing?

“Als je het niet probeert weet je het ook niet”
Zo’n 20 jaar lang werkte Michael bij de Wegenwacht en dit betekende dat hij 26 weekenden per jaar dienst had. Makkelijk vrij nemen ging niet. Dat ging hem opbreken, want met opgroeiende kinderen die in het weekend hun sport hadden ging dat bijvoorbeeld knagen. Of altijd maar met de feestdagen afwachten of hij misschien vrij zou zijn…
Hij ging weg bij de ANWB, probeerde eerst nog iets anders, maar het kriebelde teveel. Hij merkte dat de drang om voor zichzelf te beginnen, steeds groter werd. Daarbij zag hij in zijn nabije omgeving vrienden die elk een eigen garage hadden en ook dat prikkelde.

Michaels vrouw Yessica heeft vanaf dag één achter hem gestaan en hem gesteund in zijn keuze om voor zichzelf te beginnen. Haar motto was: “Als je het niet probeert weet je het ook niet.” De juiste woorden die hem precies dat zetje hebben gegeven om de stap te wagen.

Doorslaggevend
De wil was er, de drang werd alsmaar sterker en met een vrouw die achter je staat was het feitelijk wachten op een geschikte locatie. En die was er medio 2021 naast het Eenden museum aan de Gedeputeerde Laanweg. Goed zichtbaar, makkelijk bereikbaar en met voldoende parkeerplaatsen rondom het pand.

Ondanks de onzekere en onbekende situatie die Corona ons gaf, ging Michael er helemaal voor. Nr. 41a werd zijn bedrijfsruimte.

Diensten en uitstraling
Met het investeren in een geschikt pand, heeft Michael ook nagedacht over uitstraling. Het bedrijfslogo is vanaf de weg goed zichtbaar, evenals de borden van aangesloten diensten, zoals de BOVAG. Verder is er bedrijfskleding met logo, hangt er op het sportveld bij Sporting Andijk en bij het zwembad De Weid een bord met zijn bedrijfsnaam en heeft hij een busje met opschrift. Hiermee zou hij bij nood iemand op locatie verder kunnen helpen. De ‘Wegenwachtgedachte’ implementeert hij moeiteloos in de nieuwe situatie!
Als APK keurmeester is hij met zijn bedrijf aangesloten bij de RDW en is Andijk Auto Techniek een erkend APK keuringstation. De klant kan na onderhoud tevens rekenen op een mobiliteitsgarantie van een jaar. Daarnaast is er een garantietermijn van 36 maanden via Autovakmeester op reparaties en onderdelen aan de auto en op banden zelfs een levenslange garantie.

Overleg over wat er moet gebeuren met iemands auto is altijd het vertrekpunt voor Michael en zal zo nodig tussendoor opnieuw gebeuren.
Bij A.A.T. ‘koop je kwaliteit’ en is de factuur transparant. Met al zijn service heeft Michael Claassen bewezen dat hij op het juiste moment is gestart en zich niet heeft laten beperken door een pandemie. PB

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen