dinsdag 23 juli 2024
spot_img

Hoebe Muziekprojecten presenteert Rockin’Bach

De naam Frank Hoebe is in Spierdijk en omstreken al jaren een muzikaal begrip, niet in de laatste plaats door zijn composities voor Kerst “Kind of Koning” en voor Pasen “Golgotha, het einde….?” Muzikale voorstellingen, waarmee Hoebe Muziekprojecten al jaren de verhalen vertelt van de geboorte en van het overlijden van Jezus. Aan deze voorstellingen heeft Frank een nieuwe parel toegevoegd: “Rockin’Bach”.

Deze muzikale voorstelling bestaat uit door Bach gecomponeerde stukken, die worden gezongen door het projectkoor van Hoebe Muziekprojecten en solist Enrico Kors. Dit alles wordt begeleid door een negenkoppig orkest.

Deze muziekstukken worden afgewisseld met van driestemmig gezongen vertellingen, de zogenaamde recitatieven, waarin het leven van Bach wordt verteld. De teksten hiervoor zijn geschreven door Mariken Elsen uit Leiden en op muziek gezet door Frank Hoebe.

Arrangeur Frank
Alle stukken zijn natuurlijk door Frank Hoebe gearrangeerd, waarbij hij zich heeft laten inspireren door de muziek van Rick van der Linden (Ekseption) en de Britse rockband Jethro Tull. De combinatie van rockinvloeden en de klassieke muziek van Bach is heel bijzonder. Solist Enrico Kors heeft ook een stem die daar uitstekend bij past. Muziekvereniging Excelsior uit Andijk brengt onder leiding van Nick Hoogland zowel voor als na de pauze een aantal bewerkingen van Bach ten gehore.

Voorstellingen
Na drie succesvolle voorstellingen in 2017 wordt op 28 september 2019 opnieuw een optreden gehouden in de “Maria Middelares van alle Genaden” kerk in Andijk. Deze happening begint om 20.00 uur, maar iedereen is vanaf 19.30 uur welkom in het kerkgebouw. Kaarten reserveren kan via hoebereserveringen@gmail.com of bel 0229-563430 (Sonja Hoebe). De kaarten kosten € 12,50. Op de avond zelf zijn ook kaarten voor € 15,00 verkrijgbaar.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen