zondag 23 juni 2024
spot_img

Hoekstra Tweewielercentrum stopt na 55 jaar

Het is een bewuste keuze om na 55 jaar te stoppen met de verkoop en het onderhoud van fietsen aan de Middenweg in Andijk. Het geeft de eigenaars een dubbel gevoel. “Al die jaren hebben wij  met veel plezier ons werk gedaan, maar het is nu lang genoeg geweest,” aldus Alfred Hoekstra.

In 1947 startte zijn vader een bedrijf in bruin en witgoed, installatiewerk en (brom)fietsen. In die tijd zag je dat veel, zulke gecombineerde bedrijven. Vanaf 1955 was het bedrijf al gehuisvest aan de Middenweg op de huidige locatie. Vanaf zijn 15e jaar draaide  Alfred al volop zelfstandig mee in het bedrijf en haalde de benodigde technische- en handelsdiploma’s . Er was altijd volop werk. Het bedrijf groeide en de tijden veranderden. De zaak werd opgesplitst in drie zelfstandige ondernemingen.

Van grasmaaiers tot Spartamet
In 1979 namen Alfred en zijn vrouw de zaak over. Van maart tot juni 1980 werd het pand ingrijpend verbouwd, de woning verhuisde naar boven. In de loop der jaren werd er nog veel verbouwd en zelfs bijgebouwd. Want een groeiend bedrijf is steeds in beweging. “Naast fietsen en bromfietsen werden er ook Spartamets en zelfs grasmaaiers verkocht. Allemaal producten die in het voorjaar extra onderhoud vragen. Alles moest werken en het liefst nu meteen. Het was hard werken, maar wel leuk. “

De opkomst van de elektrische fiets
Tijden veranderen. De Spartamet zie je bijna niet meer in het huidige straatbeeld en grasmaaiers zijn al tijden uit het assortiment van deze rijwielhandelaar. De fietsenwinkel is volledig toegespitst op de moderne fietsen en accessoires. De elektrische fiets is daar de afgelopen jaren natuurlijk een groot onderdeel van geworden.
Genoten en genieten
Alfred is inmiddels bijna 70 jaar en heeft dan 55 jaar hard gewerkt. Hij vertelt dat hij altijd heeft genoten van zijn werk en van het contact met zijn klanten.

”Vaste klanten zijn al langere tijd op de hoogte van het feit dat wij gaan stoppen met de winkel. De mensen vinden het jammer, want de winkel gaat sluiten en er komt nu eerst niets voor terug. Maar gelukkig begrijpen ze het ook. Ze gunnen me de tijd om samen met mijn vrouw lekker te gaan genieten van de vele andere leuke dingen in het leven.”
Hoekstra’s Tweewielercentrum vindt u aan de Middenweg 34 in Andijk. De winkel is nog geopend tot en met 31 maart 2017.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen