zondag 23 juni 2024
spot_img

Hoera,’t Dijkje is een boekstart locatie geworden!

Vorige week dinsdagochtend heeft peuterspeelzaal en kinderdagverblijf  ‘t Dijkje  het officiële Boekstart keurmerk in ontvangst mogen nemen.
Dit keurmerk geeft aan dat in deze locatie een speciaal voorleesplan aanwezig is voor de kinderen, met een voorleescoördinator, pedagogisch medewerkers die deskundig zijn in het interactief voorlezen voor jonge kinderen en natuurlijk een heerlijke leesplek. Jessica Dip, de jeugd bibliothecaresse van de West-Friese bibliotheken reikte het certificaat uit tijdens de feestelijke opening van de boekenhoek.
BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken.
BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterken bovendien de band met een kind.
Er zal dus op t Dijkje nog meer voorgelezen worden. En de boekenhoek is nog  mooier geworden en uitgebreid met prachtige collectie prentenboeken voor baby’s en peuters.

Want….. ‘Meer voorlezen, beter in taal’

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen