vrijdag 21 juni 2024
spot_img

Home-Start: ‘Ik kan weer genieten van mijn kinderen’

Bijna een jaar komt vrijwilliger Miranda (43) elke week een ochtend bij het gezin van Mira (29). Dit doet ze namens Home-Start, een project van Humanitas, waar gezinnen een jaar lang (gratis) ondersteund worden als het thuis niet zo lekker loopt. “Fantastisch hoe Miranda dit gezin op weg heeft geholpen”, zegt de coördinator van Home-Start.

Meer genieten van moederschap
Mira vertelt: “Na de geboorte van de jongste voelde ik mij somber en alleen. Toen ik Miranda leerde kennen voelde ik meteen een klik. We doen nu samen met de kinderen leuke dingen en we kletsen wat af. Ik kan echt mijn ei kwijt bij Miranda. Ik kom weer de deur uit en heb inmiddels andere moeders leren kennen. Ik red het nu weer alleen, ik kan echt van mijn kinderen genieten!”

Gelijkwaardig
Miranda over haar vrijwilligerswerk: ,,Ik ben zelf moeder van drie kinderen en weet dat het ouderschap soms ingewikkeld is. Je kunt je daar heel eenzaam in voelen. Als vrijwilliger sta ik naast Mira en die gelijkwaardigheid maakt het voor haar gemakkelijker om hulp te vragen. Er ontstond vanzelf een vertrouwensband waarin Mira zich vrij voelde om haar zorgen te bespreken en zo konden we ervaringen en tips delen.”

Op zoek naar vrijwilligers
Als aanvulling op het huidige team van vrijwilligers, is Home-Start op zoek naar hartelijke, ruimdenkende ervaren opvoeders die nét even dat extra steuntje in de rug willen geven aan gezinnen in de gemeenten Hoorn, SED, Medemblik en Opmeer. Een training van drie ochtenden start woensdag 10 mei.

Neem vrijblijvend contact op met coördinator Christine Samsom, tel. 06 10 95 92 88,
c.samsom@humanitas.nl.

Voor info: www.home-start.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen