dinsdag 23 juli 2024
spot_img

Home-Start: Maatje voor een jonge ouder

Home-Start is een project van Humanitas, bedoeld om gezinnen te ondersteunen als de dagelijkse gang van zaken thuis niet zo goed loopt. En laten we eerlijk zijn: kinderen opvoeden kent de nodige uitdagingen.

Voor alle ouders
Elk gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo lekker loopt. Meestal lossen de ouders deze problemen zelf op. Maar soms hebben ouders meer dan anders behoefte aan een luisterend oor of een helpende hand. Zeker als gezinnen minder kunnen terugvallen op een sociaal netwerk. De Home-Start vrijwilliger biedt steun vanuit eigen ervaring en haakt in op wat de ouder nodig heeft. Dat kan zijn bij de opvoeding, samen iets leuks ondernemen of hulp bij het netwerk vergroten. Dit alles op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen, totdat de ouder het weer zelf redt.

Vrijwilligers
Ben jij zelf opvoeder of ouder van (jonge) kinderen of weet jij nog hoe het is om 24 uur per dag de zorg voor kinderen te hebben? Dan kun jij misschien met jouw ervaring een ander gezin helpen!
Als aanvulling op het huidige team van vrijwilligers, is Home-Start op zoek naar betrokken en positieve opvoeders. Hartelijke en ruimdenkende mensen die in de gemeenten SED, Hoorn en Medemblik (aanstaande) ouders met kinderen tot 18 jaar gedurende ongeveer een jaar een steuntje in de rug willen geven. Je bezoekt wekelijks een dagdeel een vast gezin.

Training
Een voorbereidende training van drie ochtenden start in oktober op de woensdag. Neem vrijblijvend contact op met coördinator Christine Samsom, tel. 0610959288, c.samsom@humanitas.nl. Voor info: www.home-start.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen