dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Home-Start: ‘Ons gezin is weer op de rails’

Vrijwilliger Corine (66) bezocht in 2023 wekelijks het gezin van Sylvia (37). Dit deed ze namens Home-Start, een project van Humanitas, bedoeld om gezinnen een jaar lang te ondersteunen als het tijdelijk niet lekker loopt. “Fantastisch hoe Corine dit gezin vooruit heeft geholpen” zegt de coördinator van Home-Start.

Moeder Sylvia vertelt: “Vorig jaar voelde ik me uitgeput en somber. Mijn kinderen van 2 en 4 jaar oud sliepen slecht en het was dagelijks een strijd om ze in slaap te krijgen. Mijn man en ik hadden enorm slaaptekort en dit zorgde voor veel stress en irritaties in ons gezin. We waren de regie kwijt, en het lukte ons niet om onze kinderen duidelijke grenzen te geven. We hadden geen puf om te bedenken hoe we de situatie konden veranderen. Ik voelde me ontzettend onzeker als moeder.”

“Het wijkteam adviseerde Home-Start. Wat een verademing! Corine en ik hadden meteen een goede klik. En ook de kinderen waren dol op haar.
Ik kon echt mijn verhaal kwijt bij Corine. Dit luchtte op en door met haar te praten kwam ik tot heldere inzichten. Corine benoemde wat ze zag gebeuren en ze zette mij en mijn man in beweging om dingen anders aan te pakken. Ik kreeg complimentjes en ze gaf me regelmatig het idee dat ik het hartstikke goed deed. En mijn man ook!”

“Corine betekende álles voor ons! Dat ze nu niet meer komt is jammer, maar we redden het nu weer zelf. Dankzij haar tips hebben we ons gezin weer op de rails. Ik voel veel meer rust en dit is goed voor mij maar zeker ook voor de andere gezinsleden!”

Op zoek naar nieuwe vrijwilligers
Als aanvulling op het huidige team van vrijwilligers, is Home-Start op zoek naar hartelijke, ruimdenkende ervaren opvoeders die nét even dat extra steuntje in de rug willen geven aan gezinnen. Een training van drie ochtenden start op 14 februari. Neem vrijblijvend contact op met coördinator Christine Samsom, 06 1095 9288/c.samsom@humanitas.nl.

Voor info: www.home-start.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen