maandag 24 juni 2024
spot_img

Honden fotograferen is de passie van Sandra

Sandra Vlaar is een echte Andijker, geboren op de Bakkerstraat en daarna verhuisd naar ’t Buurtje. Een Andijker met een grote liefde voor honden en voor fotograferen. “Vooral die combinatie voelt geweldig, daar kan ik helemaal blij van worden,” aldus Sandra. Haar twee honden komen er tijdens het gesprek rustig bij liggen in het zonnetje in de tuin. Ook de poezen voegen zich bij het gezelschap. “Dit vind ik nou een mooi plaatje!”

Sandra fotografeert graag en veel. Haar favoriete onderwerp is honden, soms in combinatie met kinderen. “Honden zijn wat mij betreft het mooist als ze ‘hun ding doen’. Lekker rennen, rollen, springen en snoozen in een heerlijk zonnetje! Dat is wat ik wil vastleggen met mijn foto’s.”

Twee foto’s van Presto
“Mijn eerste hondje was een vuilnisbakkie met de naam Presto. Hij is inmiddels overleden. Het enige wat ik heb aan beeldmateriaal, zijn twee foto’s. Dat vind ik wel eens jammer. Ik had graag meer materiaal gehad. Dat was in een heel andere tijd. De foto’s werden nog gemaakt met een rolletje, dat je moest laten ontwikkelen en dan maar hopen dat je foto gelukt was.” Toch is daar het zaadje gepland voor de fotoshoots die Sandra nu doet voor andere hondenbezitters met een grote liefde voor hun viervoeter.

Van Gils en Zuri
Sandra heeft nu twee honden. Van Gils is een grote grijze Cane Corso van negen jaar. Zuri is een Mastin Espagnole Mix van drie en een half jaar. “Het zijn twee grote honden en ik ben dol op ze. Binnenkort krijgen we er ook een jonge pup bij. Dat is een rescue Corgi mix, een veel kleinere hondensoort dus. Elke hond is anders, dat maakt ze zo mooi. Graag zie ik dat honden een beetje de ruimte krijgen die ze nodig hebben. Sommige honden zijn bijvoorbeeld niet lief tegen andere honden, maar zijn wel erg lief voor -en geliefd door- de eigenaar. Met een beetje respect voor elkaar komt dat wel goed.”

Leg vast en sla op
Tegenwoordig is fotograferen met een digitaal toestel of zelfs de telefoon voor bijna iedereen mogelijk. “Mijn tip: Leg vast en sla op. Laat de foto’s niet alleen op je telefoon of op het kaartje van het fototoestel staan! Voor je het weet ben je ze kwijt en dat zou zonde zijn. Mijn passie voor het fotograferen van honden is een combinatie van twee dingen die ik graag doe. Werken met mooie beelden en met fascinerende dieren. Graag leg ik ook de honden van anderen op een mooie, spontane manier vast met mijn camera.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen