dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Hondenzwemplek Streekbos voorziet in behoefte

Het Recreatieschap Westfriesland heeft in het losloopgebied aan het Weelenpad in het Streekbos een zwemplek voor honden aangelegd waar al volop gebruik van wordt gemaakt. Om ervoor te zorgen dat honden niet meer bij het zwemstrand bij het Paviljoen het water in springen, zet de gemeente Stede Broec in op handhaving.

Hygiëne en zwemwaterkwaliteit
De zwemplek in het losloopgebied voorziet volgens het Recreatieschap in een behoefte. Directeur Karel Schoenaker: ”We weten dat honden het heerlijk vinden om te zwemmen. En we weten dat honden en zwemwater geen goede combinatie zijn in verband met zwemwaterkwaliteit en hygiëne op het strand bij het Streekbos Paviljoen. Daarom leek het ons een goed idee om een hondenzwemplek aan te leggen op het deel waar honden toch al los mogen lopen en waar ook een goede parkeervoorziening is. Honden kunnen bij wijze van spreken vanuit de auto zó het water in.”

Handhaving
Het Recreatieschap hoopt dat hondeneigenaren hun viervoeter nu niet meer in de zwemplas laten zwemmen. De bijzonder opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente Stede Broec zullen regelmatig een rondje lopen bij het zwemstrand bij het Paviljoen en hondeneigenaren verwijzen naar de hondenzwemplek in het losloopgebied. Ook zullen zij letten op de opruimplicht.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen