woensdag 24 april 2024
spot_img

Hoogmoed

De kiezer heeft gesproken! Dat is de uitkomst van de verkiezing van de Provinciale Staten. BBB, een partij wat de taal spreekt van de bevolking heeft de gevestigde orde een tik op de neus gegeven en gezorgd voor een verpletterende overwinning. Niet alleen bij de boeren maar ook in stedelijk gebied. En dat zegt wel wat! Het CDA heeft de grootste klap gehad en heeft nog 3 jaar de tijd om bij de gemeenteraadsverkiezingen deze schade weg te nemen. Lukt dat? De volgende stap is het vormen van PS-coalities en komt samenwerking en onderhandelen op de agenda. Blijven standpunten overeind?
Samenwerking in de politiek is het meest belangrijkste woord. Dat betekent democratie in Nederland. Zo kan een coalitie niet alleen een besluit nemen maar dat moet in gezamenlijkheid. Democratie betekent ook gunnen, samen het beste voor de burger doen met inzicht en respect van diverse standpunten etc…..
Zo las ik een opmerkelijk persbericht bij NH Nieuws dat de coalitie van Medemblik het College de opdracht geeft om een onderzoek te doen naar een nieuw zwembad, geld beschikbaar moet maken en nog meer. Nou beste leden van de coalitie, daar gaan jullie niet alleen over daar gaat de hele Raad over. Ook oppositiepartijen HvM, VVD en CU denken graag mee en moeten ook meedenken. Dit onderwerp is veel te groot voor een deel van de Raad. Het is wel populair om alvast het bericht te sturen om te laten zien wat jullie willen en ik weet zeker dat we elkaar ergens gaan vinden. Maar op de democratische manier!
Er is een oud Bijbels spreekwoord, Hoogmoed komt voor de val. Dat heet de PS-verkiezing laten zien maar laat dat niet in Medemblik gebeuren. Het dient geen mens.

Silva Visser
christenunie.medemblik@gmail.com

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen