zondag 23 juni 2024
spot_img

Huh?….Een ziekenhuis in Andijk?

Het lijkt haast onmogelijk maar het is echt waar. Er komt een ziekenhuis in Andijk.
Een tijdelijke voorziening waar u absoluut eens een bezoek aan mag brengen.
U moet er dan ook snel bij zijn, want dit ziekenhuis komt er voor 2 dagen. De vraag is alleen of u tevreden zult zijn met dit ziekenhuis want er gebeuren vreemde dingen.

Waar we het over hebben? De uitvoering van het Andijker Toneel op 9 & 10 maart in Cultura-Andijk.

Het Andijker Toneel speelt dan namelijk een geweldig komisch toneelstuk waarbij het moeilijk gaat worden om niet te lachen. Heeft u dus zin in een avond genieten kom dan zeker één van deze dagen naar Cultura.
Het stuk genaamd “Hulp op de eerste hulp” is een erg leuk en komisch stuk dat landelijk al veel bekijks heeft gehad. Het publiek heeft daarbij erg genoten en bovenal enorm gelachen en dat staat u dus bij het Andijker Toneel ook te wachten.

Het stuk is geschreven door Henk Roede en geregisseerd door Wendy Sinnige die onlangs een fantastische recensie heeft verdiend met toneelvereniging WIK.
Bij het Andijker Toneel weet zij de typetjes ook geweldig neer te zetten.

Het komische stuk speelt zich af in de wachtruimte van Ziekenhuis Andijk.
Dokter Hogebaum is een oude dokter die nogal vergeetachtig en verstrooid is. Hij gaat er mee stoppen, maar moet eerst nog even zijn opvolger inwerken. Dan komt ene Joop van het uitzendbureau langs voor schoonmaakwerkzaamheden. Echter ziet Dokter Hogebaum hem per ongeluk voor zijn opvolger aan, wat tot bizarre situaties leidt. Joop denkt al snel dat hij dus ingehuurd is als dokter en vindt dat eigenlijk wel interessant en doet dan ook zijn uiterste best. Maar waar is de echte nieuwe dokter en wat voor bezoekers komen er verder allemaal wel niet langs in het ziekenhuis? Zo is er Nella, die werkelijk alle kwaaltjes schijnt te hebben die er maar bestaan en komt Rebecca eerder in het ziekenhuis om een goede partij te schaken, dan dat ze werkelijk iets mankeert. Ook komt mevrouw Buikstra langs met een zere duim, maar is dat de enige reden waarvoor zij langskomt? Gelukkig kan het ziekenhuis beschikken over Joke, het kordate hoofd van de verpleging, en verpleegkundige Annie, maar of die de boel nog kunnen redden?
“Hulp op de Eerste Hulp” is dus een dolkomische klucht van Henk Roede die van de ene dolle situatie in de andere overgaat. Van het begin tot het einde zit ook deze klucht weer vol grappen, zoals Roede altijd weet te doen bij zijn kluchten.

ACTEURS:
Sam de Vries, Raymond Busch, Gré Dol, Nelinda Broer, Peter de Graaf, Daniël Steltenpool, Ineke van Duijn, Tineke Langius en debutante met een gastrol Jolande Dekker.

UITVOERING
Vrijdag 9 maart en zaterdag 10 maart 2018
Cultura – Andijk
Aanvang: 20.00 uur
Kaart: aan de kassa of online te reserveren op www.andijkertoneel.nl/kaarten-reserveren

Kijk op de website www.andijkertoneel.nl voor meer informatie

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen