dinsdag 23 juli 2024
spot_img

Huiskamer Wings of Change krijgt boost van € 25.000,- van Oranje Fonds

Voor de Sociale Huiskamer krijgt Stichting Wings of Change in Andijk een bijdrage van 25.000,- van Oranje Fonds. De Huiskamer is een laagdrempelige inloop met een gezellig samenzijn voor kwetsbare doelgroepen zonder zorgindicatie. Op het terrein van Wings of Change worden gewonde wilde roofvogels en verwaarloosde in gevangenschap geboren roofvogels opgevangen.

Doelgroepen, vaak met een klein sociaal netwerk, die de deur nauwelijks uitkomen en vereenzamen. De Huiskamer is daarom een win-win project voor een ieder. Zonder een beroep te doen op professionele zorg toch werken aan zelfredzaamheid van bezoekers, zodat mantelzorgers worden ontlast, preventie door betere signalering en korte lijnen met onder anderen de wijkteams. De doelgroepen worden qua participatie ondersteund door veel vrijwilligers, die al aanwezig zijn in de dagbesteding met de coördinator.

Deze woestijnhavik heeft een bijzondere landingsplaats uitgekozen

Doelgroepen
Wings of Change richt zich zo vooral op eenzamen, mensen met een lichte lichamelijke- of psychische aandoening, (ex)kankerpatienten en het ontlasten van mantelzorgers. De behoefte aan zo’n inloophuis is groot. In omliggende gemeenten blijkt het percentage van eenzame mensen op 8% te liggen. Een meerjarige aanpak gericht op het tegengaan van eenzaamheid, is noodzakelijk. Het initiatief van Wings of Change om de Sociale Huiskamer te starten is dus één van de eerste projecten die hier invulling aan geeft. Daarom is Wings of Change blij met de bijdrage van het Oranje Fonds en ziet zij het als erkenning van het werk voor de kwetsbare doelgroepen.

Opening
De Sociale Huiskamer is 4 dagdelen per week geopend: ma t/m do van 10.00-12.00 uur en van 13.30-15.30 uur.

Geen vervoer? Bel of mail de stichting (graag daags tevoren) en u wordt binnen een straal van 10 km. opgehaald. De bus is niet geschikt voor rolstoelvervoer.
Dagelijks worden door vrijwilligers tal van (roofvogel)activiteiten verzorgd en er is altijd een kopje thee of koffie.

Voor de Huiskamer is een coördinator aangesteld om alles in goede banen te leiden en de voortgang van het project te rapporteren bij de gemeente Medemblik.

Dit innovatieproject dient als een pilot en is een goed voorbeeld voor andere organisaties om ook een inloophuis op te starten om zo verdere vereenzaming van de kwetsbare medemens tegen te gaan.

Oranje Fonds
Het Oranje fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies.
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen