maandag 22 april 2024
spot_img

Huldiging bij Sursum Corda

Na ruim een jaar zonder optredens gaf fanfare Sursum Corda vrijdag weer een concertje, in de open lucht bij dorpshuis Centrum. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om Jeannette Sluys-Kooiman publiekelijk te huldigen vanwege haar veertigjarig lidmaatschap van de club.

De oorkonde en speld hadden bijna twee jaar in de kast gelegen. Haar zus Yvonne, bestuurslid van Sursum Corda, zette haar in het zonnetje. Ooit waren ook hun vader en twee broers lid van de muziekvereniging. Jeannette speelt op de hoorn en is een erg trouw lid. Ze valt ook nog wel in bij diverse andere clubs in de regio, als die haar vragen. Toen ze, een meisje nog, wilde stoppen met spelen, kwam de docent naar de familie Kooiman toe om haar toch te overreden te blijven omdat ze zoveel talent had. Het werkte blijkbaar.

Sursum Corda speelde een aantal korte nummers, geschikt voor de buitenlucht, zoals de popsong Birds, de mars Froonackers Pride en het christelijke Groot is Uw trouw. Veel tijd om te oefenen was er niet geweest, maar voor het publiek en de muzikanten zelf was het vooral fijn om elkaar weer eens te ontmoeten en iets te laten horen. Vrijdag treedt de club op bij Sorghvliet en daarna start het zomerreces.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen