donderdag 18 juli 2024
spot_img

Hundertwasser – Picasso – Chagall – Paul Klee – Gustav Klimt, Levensboom

Allemaal schilders die werden behandeld in de cursus tekenen/schilderen van Ineke Ruiter in De Kapel aan de Middenweg. Ineke is bekend van “ik teken ervoor” Vanuit haar expertise wil ze delen met cursisten. En wat is dat leuk!

Natuurlijk is het zo dat je als cursist vaak al “iets” hebt met tekenen en schilderen. En natuurlijk vind je het dan leuk om een cursus te doen. Wat deze cursus leuk en anders maakt is dat je uitgedaagd wordt om in de stijl van andere schilders te tekenen en te schilderen. Dat betekent dat je vaak uit je comfortzone stapt. Het betekent ook dat je leert over de levens van verschillende schilders die je vaak al van naam kent. Hoe ontwikkelde zich hun talent. Hoe ontstond hun eigen schilderstijl. Wat kun je zien in hun gebruik van kleur, hun techniek en hoe doen ze dat. Dat maakt deze cursus voor mij anders dan anders. Op de cursusavond wordt er nog iets verteld over de schilder en zijn/haar stijl en krijg je een opdracht van Ineke waar je mee aan de slag gaat.

De ene stijl past beter bij de ene cursist. De andere stijl bij een ander. Je kijkt bij elkaar, leert van elkaar en staat verbaasd van elkaar. Ineke geeft je ook inzicht in wat je geschilderd hebt, waarom je gekozen hebt om de afbeelding horizontaal te tekenen of verticaal. Waarom je figuren rechts staan of links. Ik stond er versteld van wat je uit een tekening/ schilderij kunt halen. Terwijl je volgens jezelf gewoon “zomaar” dingen doet, plaatsen bepaalt en kleuren kiest.

De laatste paar avonden waren er ook twee cursisten uit de Oekraïne aanwezig. Juist voor hen moet het heel fijn zijn om even uit de dagelijkse moeite en problemen te kunnen stappen. Even focussen op iets anders. En zelfs al versta je dan elkaars taal niet, toch is er contact. Ik vond dat heel prettig en hoop dat dit ook door de dames uit Oekraïne zo ervaren is.
We hebben samen met Ineke besloten dat we in het najaar weer verder gaan met nog meer artiesten en schilders. Ik heb er weer zin aan.

Ook voor vluchtelingen uit de Oekraïne worden er avonden georganiseerd. We hopen allemaal dat er veel mensen zullen komen.

Een tevreden cursist

Aanvulling: 13 september a.s. beginnen we weer met een nieuwe reeks van 6 avonden in De Kapel aan de Middenweg.
Zes dinsdagavonden om de twee weken.
Voor meer informatie of opgave ineke@iktekenervoor.com

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen