maandag 20 mei 2024
spot_img

Huttendorp Andijk wederom een groot succes

Een grote calamiteit op het voormalig Asonia terrein? Brandweer, Rode Kruis, Politie, Ambulance, KNRM en zelfs de landmacht zijn aanwezig. Gelukkig zijn er alleen maar lachende gezichten te zien en kinderen die genieten van een ijsje. Het is open avond bij al weer het 8e Huttendorp Andijk.

Op de woensdag voor Huttendorp Andijk leek alles in het water te vallen, de natste dag van het jaar precies tijdens de opbouwdag. Gelukkig zijn er elke dag top vrijwilligers aanwezig en ook nu werd er ondanks het slechte weer hard doorgewerkt.
Iets minder voorbereid als gepland maar klaar om de vrijwilligers en de bijna 300 kinderen te ontvangen begon op de donderdag bij droog weer het 8e Huttendorp Andijk. Wethouder Joset Fit van de gemeente Medemblik sprak wat mooie woorden en verrichte de opening. Het teken voor de kinderen om naar hun plek te stormen en te beginnen met de bouw van hun hut. Het thema redders en hulpverleners zorgde voor veel inspiratie bij de bouwers, maar ook bij de vrijwilligers. Al snel waren de contouren zichtbaar van wat later omgetoverd werd in ziekenhuizen, politiebureaus, brandweerkazernes, dierenklinieken en zelfs een heuse reddingsboot. Het werd allemaal extra mooi door: knutsels en schilderwerken uit de knutseltent, vlaggen en kussens uit het naaiatelier en o.a. pistolen en raamkozijnen uit de zaaghoek.
De kinderen en vrijwilligers werden goed verwend door het cateringteam, voldoende drinken, snoepjes en op donderdag werden er zelfs ca 450 pannenkoeken gebakken. Dat kan je goed gebruiken na een dag hard werken en spelen. Op de vrijdag werd er weer hard gebouwd en gespeeld en het zonnetje maakte alles nog mooier. EN dat hoort er ook bij af en toe een pleister van het team van Het Rode Kruis.
De kinderen gingen zelf alle hutten beoordelen en vormden zo de kinderjury. Van de onderbouw, middenbouw en bovenbouw werd de mooiste hut met een medaille beloond. Wat een trotse winnaars!

Maar de hutten moesten nu echt af want de vakjury kwam tijdens de onderbreking en de hutten van de bovenbouw moesten ‘slaap’ klaar gemaakt geworden. Dit jaar een jury van redders en hulpverleners. Brandweer, ambulance, politie, KNRM en de dienst toezicht en handhaving van de gemeente Medemblik hebben ook per bouw een mooiste hut gekozen. Na een korte onderbreking en later patat, snack en ijs uit de ‘eigen’ snackbar konden de deuren open voor de bezoekers.
De open avond was dit jaar extra bijzonder. Op het terrein stonden voertuigen van politie, brandweer en ambulance waar ook uitleg gegeven werd over het goede werk wat deze hulpverleners doen. Verder waren KNRM en de landmacht aanwezig om uitleg te geven.
De optredens en prijsuitreiking, onder het genot van een ijsje, zorgden voor nog meer mooie momenten.

Na de slaapnacht met nog een verhuizing door de regen is er zaterdag door een groot deel van de kinderen nog heerlijk gespeeld. Springkussens, een zonnetje en de brandweer waren naast de eigen hut de ingrediënten voor een prachtige ochtend. En eind van de middag was door de vele hulp van de vrijwilligers het veld weer helemaal leeg!

Alle kinderen, hulpverleners, vrijwilligers en sponsors hartelijk bedankt voor een fantastisch Huttendorp.
Volgend jaar voor de 9de keer, graag tot ziens bij Huttendorp Andijk 2018

Bestuur Stichting Huttendorp Andijk

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen