dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Huttendorp Andijk weer een geslaagd feest

Op 25 augustus mochten bijna 300 kinderen de zomervakantie afsluiten bij het Andijkse Huttendorp. Dit jaarlijkse evenement is erop gericht om kinderen onder een deskundig oog van vrijwilligers te helpen bij het bouwen van een eigen hut. Dit jaar onder het thema: “Games komen tot leven”. Na twee dagen bouwen waren er 32 prachtige hutten gemaakt.

Ondanks de hitte werd op donderdag na de officiële opening door wethouder Gringhuis hard gebouwd aan de fundering voor wat later omgetoverd zou worden tot lasergame hallen, Minecraft hutten en zelfs animalcrossing huizen. Halverwege de eerste dag kregen alle groepen de opdracht om niet alleen een hut maar ook een kart te bouwen. Deze zou later gebruikt worden voor levend Mario Kart.

Op vrijdag werd er verder gebouwd aan de hutten om ze klaar te maken voor de jury. De jury kwam aan het einde van de dag de hutten beoordelen. De kinderen van de bovenbouw moesten extra hard werken. Zij moesten hun hutten slaap klaar maken voor een nacht in hun eigen creatie.

Na een jaar zonder open avond mocht dit jaar met trots de open avond weer doorgaan. Iedereen die wilde komen kijken was welkom. Tijdens de drukke open avond werd ook de prijsuitreiking gehouden waar de mooiste hutten van de onderbouw, middenbouw en bovenbouw een mooie prijs kregen.

Na de open avond stonden de kinderen van de bovenbouw te popelen om het levend Mario Kart te spelen. Na de slaapnacht is er zaterdag nog veel geracet door de onderbouw en middenbouw die ook hun kart mochten testen. Aan het eind van de middag was door de vele hulp van de vrijwilligers het veld weer helemaal leeg.

Graag willen we alle sponsors en vrijwilligers bedanken voor hun inzet en het mogelijk maken van dit geweldige evenement. We zien iedereen hopelijk volgend jaar weer bij een nieuwe editie van Huttendorp Andijk.
Wat hebben we genoten!
Bestuur Huttendorp Andijk

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen